18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük misafir 'Ağar'ladı

Partisinin Karabük il kongresine katılan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, AK Parti hükümetini eleştirerek, "Kıbrıs’ı verecek misiniz, vermeyecek misiz, Türkçe konuşun bu halk bunu bekliyor. Kimseyi kandırmaya hakkınız yok" dedi.

Karabük Yenişehir Büyük Kulüpte partisinin il kongresine katılan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar "Başbakan Ağar" sloganlarıyla karşılandı. Kongrede bir konuşma yapan Mehmet Ağar, hükümeti eleştirdi.

Ağar, "Habur Sınır Kapısı’ndan Cizre’ye girinceye kadar 55 kilometrelik yolu kamyoncular doldurmuş. Sınır kapalı. Eskiden bizim dönemizde o kapı açık mı kalacak, kapalı olacak mı biz karar verirdik. Bu hükümet döneminde Türkiye karar verilemez duruma getirilmiş, Milletin gururu kırılmış, vicdanı incitilmiş. Bu mu itibarlı Türkiye’yi yönetmek? Siz kimsiniz Türkiye’yi yönetecek? Bu milletin boş laf dinleyecek tahammülü ve sabrı kalmamıştır. Bizim dönemizde bütün kararı bizler verirdik, Türkiye verirdi. Bu hükümet çiftçinin düşmanıdır. Bir hayat boyunca mücadele eden emekliler bile yok edilmiştir. Türkiye’de hiç bu kadar kendisini iktidara taşıyan, kendisinden umut bekleyen umut besleyen seçmen kitlelerine bu kadar ihanet eden bir hükümet gelmemiştir. Seçim meydanlarından bağıra bağıra söylediniz, IMF ve çetelerine son, Türkiye’yi IMF boyunduruğundan bu milleti kurtaracağız, kendi ekonomik kararlarımızda bu halkı refaha ulaştıracağız dediniz. Şimdi tek boyunduruk yetmezken, çift boyundurukla nefes alamaz hale getirdiniz bu milleti. Hortumların şeklini değiştirdiler şimdi. Hortumlar şimdi AK hortumlar içinde dolaşmaya başladı. Güç göstermeye başladı. Kenardan köşeden çatlaklıklar çıkmaya başladı. Siz Türkiye’de bu kafayla mı, yolsuzluğa, vurgunculuğu, hortumculuğu kaldıracaksınız? Bu milletin beş kuruşunu çalan, ona tenezzül eden ve nerede ne şeklide görev yapıyorsa yapsın benim kitabımdan defterimden ismini köküne kadar kazıyacağım. Milletimin hakkını yiyenin hesabı sonuna kadar bizim tarafımızdan sorulacaktır" dedi.

Kıbrıs konusuna da değinen Ağar, "Kıbrıs gibi milli bir meseleyi lime lime ettiniz. Ne dediğiniz, ne yapacağınız belli değil. Gözünüz korkuyor. 3 Ekim’de teslim imzasını atmaktan. İşi başka şekilde ambalajlamaya çalışıyorsunuz. Gidiyorsunuz millete, millet diyor ki ’kan döktük orada, şehitler verdik’ diyor, ’yediremezsiniz bunu’ diyor. Bu sefer dönüyorsunuz biz çözümden yanayız diyorsunuz. Açıkça söyle millete, verecek misiniz, vermeyecek misiniz, Türkçe konuşacaksınız bu işte. Milletin sizden beklediği cevap odur, bizimde beklediğimiz cevap odur. Ne yapmak istediğiniz belli değil. Türkiye’yi layıkıyla temsil edemediniz. Bizim adım attığımız Avrupa Birliği’nde Türkiye’yi temsil edemediniz. Bu hükümet içeriye efe, dışarıya ise kuzu. Bu milleti susturmaya kimsenin hakkı yok. Konuşan Türkiye’yi susturamazsınız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 22:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?