18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük TSO'da devir teslim

18 Şubat 2009 tarihinde yapılan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meslek grubu ve 25 Şubat 2009 tarihinde Yönetim, Denetim ve Üst Kurul Seçimleri’nin ardından belirlenen yeni Yönetim Kurulu yapılan devir teslim töreninden sonra yeni görevine başladı.


Devir teslim töreninde ilk olarak eski TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Akyüz, dönemlerinde yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa bir değerlendirme yaptı. Yeni Yönetime başarı dileyerek sözlerine başlayan Akyüz, “Görev yaptığımız süre içerisinde 5 Valimiz ile birlikte çalıştık. Biz Ticaret ve Sanayi Odası’nın hak ve menfaatlerini birinci derecede korumak, Karabük’te iş istihdamı sağlanması konusunda elimizden geldiği kadarıyla gayret gösterdik. Bundan sonra yeni yönetimin bu konuda tecrübeli olması, gerek bürokrasi ile olan ilişkileri, gerek siyasi tecrübeleri ile Karabük’e iş istihdamı konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerine inanıyorum. Yeni yönetimimizin çıtayı daha yükseğe, bayrağı daha yukarıya çıkaracaklarına inanıyorum. Bundan sonra yapılacak tüm çalışmalarda başarılar diliyorum. Biz her zaman yeni seçilen arkadaşlarımızın yanında olacağız” dedi.


Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan ve rozetini takan yeni Başkan Pehlivan Baylan ise konuşmasında krize direnen il olacaklarını ve kente yatırım getirmek için gerekirse Fizan’a bile gideceklerini söyledi. Pehlivan, “Karabük’ümüze çok güzel hizmetler yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizden önceki büyüklerimizin kurmuş oldukları Ticaret ve Sanayi Odası’nın bayrağını çok daha ilerilere götüreceğiz. 1937 yılında kurulan ilimiz 1970’li yıllara kadar Türkiye’nin gözdesi idi. Ancak 1980’li yıllardan sonra Karabük’ümüz kan kaybetmeye başlamıştır. Bunda hepimizin suçu ve günahı var. Diğer illere baktığımızda Karabük gerçekten hak ettiği yerde değil. Biz bir il için önemli olan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devraldık. Odamız Karabük esnafının, sanayicisinin danışacağı, konuşacağı, fikir alabileceği, bir odasıdır. Biz kaybolan yıllardaki hakkımızı almak zorundayız. Odamız ve Karabük için yeni bir milat başladı. Artık bundan sonra Karabük TSO’da kavga yok. Hepinizi kucaklayacağız, hepinizi seveceğiz, herkesle iyi geçineceğiz. Bizden önceki arkadaşlar çalışmadı demiyorum. Ancak gelinen tablo bu. Bir oda başkanına saygı duyulmuyorsa nasıl ileri gidilecek. Onun için hepimize görev düşüyor. Karabük’te yeni bir milat başladı. Siyasi iradeden çok büyük destek alacağız. Projeyi getireceğiz, gerçekleşmesi içinde bütün arkadaşlarımızla birlikte canla başla çalışacağız. Kavgamız ‘sen, ben’ kavgası değil, nasıl en güzel hizmeti verebiliriz bunun kavgasını yapacağız. Biz bugün dünyada bir kriz yaşıyor ve bu Türkiye’de de etkili olarak devam ediyor. Ama biz bugünden itibaren krize direnen, mücadele eden illerinde başında geleceğiz. Bu kente yatırım yapmak için Fizan’a gitmek gerekiyorsa oraya kadar gideceğiz” diye konuştu.


Konuşmaların ardından yeni Başkan Pehlivan Baylan görevi devraldığı Şaban Akyüz’e plaket ve çiçek takdim etti. Diğer yandan TSO Meclis Başkanlığı seçimi ise bugün akşam gerçekleştirileceği ve Sedat Namal ile Ziya Ünsal’ın aday olduğu açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 15:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan akman IP: 88.224.177.xxx Tarih : 28.02.2009 02:49:10

TSO Yönetim kurulu başkanlığını devralan sayın pehlivan baylan'a yeni görevinde başarılar diliyorum. iş dünyasında ve siyasette gösterdiği başarıları bu görevinde de layıkiyle yerine yetireceğine inanıyorum. karabük için, karabük esnafı için çok doğru bir karar olduğunu düşüyorum.