18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük Üniversitesi'ne yeni bölüm

Karabük Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda yeni bölüm açılmasının planlandığı bildirildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal, Karabük Meslek Yüksekokuluna Doğal Gaz Tesisatçılığı bölümü açılması için YÖK'e girişimlerinin sonuç vermesi durumunda gelecek eğitim öğretim döneminde öğrenci almayı planladıklarını belirtti.

Uysal, üniversitelerinin her geçen gün gelişimini sürdürdüğünü, öğrenci sayısının artmasında da yeni bölümlerin önem arz ettiğini kaydederek şunları söyledi:

"Meslek Yüksel okulunda Doğal Gaz bölümü açmaya karar verdik. M.Y. Yönetiminden kararı çıkardık ve Üniversite Yönetim Kurulundan çıkarılarak YÖK'e göndereceğiz. 2008-2009 yılında eğitim öğretime bu bölümü açacağız. Tıp Fakültesi kararını aldık ve YÖK'e göndermiştik. YÖK uygun bularak Bakanlar kuruluna gönderildi. Şu an Maliye Bakanlığında değerlendirmede. İnşallah en kısa zamanda Tıp Fakültesine kavuşacağız. Diğer yandan İktisadi İdari Bilimleri Fakültesini açmak için çalışmalara başladık. Öncelikle değerli işadamımız Mutullah Yolbulan amcamız bizlere cesaret vererek ve bu fakültenin inşaatını yapma sözünü verdi. Bunun da temelini yakında atacağız."

Uysal ilçelerine kurulması planlanan yüksekokullarla ilgili olarak da, "İlk önce kampüste idari teşkilatı kurmamız lazım. Personel ihtiyacımız varken, Yenice ve Eskipazar'da Yüksek okul açmamız bizim idari gücümüzü parçalar. Önce idari alanda teşkilatı kurduktan sonra ilk işimiz ilçelerimizde yüksek okul açacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 16:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?