21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Karabük'e 6 hidroelektrik santrali

Karabük Valisi Can Direkçi, kurulması plananan 6 hidroelektrik santraliyle Karabük'ün yüzde 35 elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanmasının hedeflendiğini söyledi.

Direkçi, Karabük'te bu yıl yapımına başlanan 3 hidroelektrik santraline ilave olarak önümüzdeki yıl ihalesi yapılacak 3 hidroelektrik santraliyle Karabük'ün elektrik enerjisi ihtiyaçının yüzde 35'in karşılanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Enerji potansiyelini en üst düzeyde değerlendirmeye başladıklarını belirten Direkçi, "Yalnızca,Tefen ve Suçatı Hidroelektrik Santralleri tesislerinin ihalesi yapıldı ve yapım çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki yıl ihale edilmesi planan 3 projemiz daha var. Yapılacak olan 6 hidroelektrik santraliyla ilin yüzde 35 elektrik enerjisinin karşılamayı hedefliyoruz. Bu projeler hem bu potansiyelin değerlendirilmesi hem yörenin gelecekte ki enerji ihtiyacının karşılanması açısından çok önemli. Hidroelektrik santralinin inşaatı aşamasında ve işletme aşamasında yöremizdeki insanlarımıza istihdam alanları oluşturması bakımındanda önem taşıyor. 6 hidroelektrik santrali ilimizin enerji ihtiyacını karşılamada önemli bir rol alacak. Bizler özellikle bu dönemde gerçekleştirilecek olan sanayiye dönük yatırımları Karabük açısından değerlendirdiğimizde hidroelektrik santrallerinin ilimiz açısından oldukça önem taşıdığını biliyoruz. 2010 yılında 3 tane hidroelektrik santralinden enerji, elektrik üretimi başlamış olacak ve oldukça enerji potansiyeli yüksek olan bu hidroelektrik santrallerinin sayesinde bölge olarak arzu ettiğimiz diğer alanlarda ki ihtiyaçlarımızı da karşılama imkanını elde etmiş olacağız" dedi.

Direkçi, 2010 yılında elektrik üretimine başlayacak olan santrallerin her birinin 3-5 fabrikaya bedel yatırımlar olduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 13:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?