18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'e 'İmam Evi'

Karabük merkeze bağlı Akören köyünde düzenlenen törenle, imam evinin temeli atıldı. 

Akören köyünde düzenlenen törene, Karabük Valisi Cemalettin Sevim, garnizon Komutanı Albay Hüseyin Akman, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman'ın yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşma yapan Vali Sevim, "Bilgisiz bir toplumun var olması mümkün değil. En sağlıklı dini bilgilerimizi de müftülüklerimize bağlı personel olan imamlardan öğreniriz. Din görevlilerimizin, yapılan imam evlerinde rahat etmesiyle sizler de onu buraya bağlamış olursunuz. İmamların köylere daha güzel hizmet vermesi yönünde yapılan imam evi ve köy muhtarlık binası köylülerimizin katkılarıyla yapılmaktadır. Daha önce bu köylerde görevli imamlarımız yer sıkıntısı yaşıyordu. Biz de bu nedenle imamlarımıza, köylülerimizin katkılarıyla evler yapmaya başladık" dedi. 

Muhtar Sabri Demirel ise 7 yıldır muhtar olarak görev yaptığını söyleyerek, muhtarlık hizmet binasıyla imam evi bulunmadığını ifade etti. Demir, köy sakinleriyle birlikte harekete geçerek bu eksiklikleri gidermek için yola çıktıklarını belirtti. 

Konuşmaların ardında imam evi ve muhtarlık binasının temeli, Vali Cemalettin Sevim, garnizon Komutanı Albay Hüseyin Akman, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman tarafından butona basılarak ilk harç konuldu.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 19:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail yıldırım IP: 88.226.89.xxx Tarih : 11.06.2006 19:34:48
Tarihi en az 100 yıl olan köye 100. yılında böylesine güzel bir Muhtarlık binası ve İmam evi yapılmasında emeği geçen herkese, başta Muhtar Sabri DEMİREL olmak üzere teşekkür eder dayanışmanın engüzel örneğini sunan hemşerilerimi tebrik eder, diğer köylere de örnek teşkil etmesi temennisiyle herkese sağlık ve mutlu yarınlar dilerim.