18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'e orman fakültesi

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Üniversitesi (KBÜ) bünyesinde kurulması planlanan ve YÖK'ten çıkan Orman Fakültesi için Maliye Bakanlığından olumlu sonuç çıktığını söyledi.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, seçim sürecinde Karabük'ü üniversite şehri yapma sözünü verdiklerini belirterek, bu çerçevede hem mevcut fakültelerin sayılarını artırmak suretiyle bugün Karabük'ün 17 binlere varan bir öğrenci kapasitesine ulaştığını söyledi.

2015 yılına kadarda 30 bin öğrencinin eğitim görebileceği bir Karabük hedeflediklerini belirten Kahveci, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte yoğun bir temas halinde olduklarını kaydetti.

Kahveci, "Karabük'e bir Orman Fakültesi kurulması da gündemimizdeydi. Tabii ki bunun bir çok süreci var ve bu süreçlerden ilki de YÖK'ten böyle bir kararın çıkmasıydı. YÖK olumlu karar verdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla ilgili, başta Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet Personel Dairesi olmak üzere ilgili bakanlıklara ve en son da maliye bakanlığına gönderiliyor. Olumlu görüşleri olur ise zaten onaylanmış oluyor ve sonuçta bakanlar kurulunda bunun yazılması gerekiyor. Böyle bir süreç başlatmıştık ancak bu süreçten hangi sonucu alıp almayacağımızı bilmediğimizden dolayı o süreçte belli bir noktaya gelmeden kamuoyuna bilgi vermeyi etik ve doğru bulmadık. Son olarak aldığım en son bilgiler ve takibimiz sonucunda gerek Devlet Planlama Teşkilatından gerekse Devlet Personel Dairesi ve Maliye Bakanlığı'ndan bunlarla ilgili olumlu görüşler alındı. Maliye bakanlığınca herhangi bir engel olmayacağını söylediler ve dolayısıyla da Karabük Üniversitesi yeni bir fakülteye daha inşallah kavuşacak. Bu süreçte bitmek üzere. Tabi bu demek kentte bir yeni fabrika daha demek. Bir yeni fabrika demek 400-500 tane öğrencinin olacağı belki 100'e yakın personelin istihdam edileceği bir fakülteyi de böylece Karabük'e kazandırıyoruz. Hedefimiz Karabük'ü bir üniversite şehri yapmaktır. Adım adımda inşallah bu hedeflere ulaşacağız. Şuan Karabük'e verebileceğimiz müjdelerden bir tanesi Karabük Orman Fakültesine kavuşuyor. Karabük'ün orman zengini bir il olduğu burada öğrencilerin eğitim yapabileceği tatbikat alanları olduğu yani önemli bir altyapı vardı. Bunun içinde Karabük'te Orman Fakültesi kurulması doğru bir karardı. Bizde bu kararın üzerine gittik ve sonucunu da aldık Karabük'ümüze hayırlı olsun" dedi.

Milletvekili Osman Kahveci, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Almanya heyetinde yer aldığını sözlerine ekleyerek, "Cumhurbaşkanımızın ziyaret sırasında aniversitede vereceği konferans öncesi bomba ihbarı yapıldı. Oradaki heyet konferansın tehlikeli olacağı ve bizden bunu iptal edilmesini istediler. Sayın Cumhurbaşkanımız buna şiddetle karşı çıkarak, 'Ben burada üç beş çapulcuya pabuç bırakmam konferansımı veririm öyle giderim, yok ben burada konferans vermeyeceksem heyetimi toplar Almanya'yı terk ederim' ifadeleriyle çok şiddetli bir tepki gösterdi. Bu tepkinin sonuncunda orada bu konferans verildi. Sonuçta her şey tatlıya bağlandı ve hatta Alman Cumhurbaşkanı da dedi ki 'Sayın Cumhurbaşkanım iyi ki bu kararlılığı gösterdiniz, bunun arkası da gelirdi. Buraya her misafir geldiğinde bomba ihbarıyla eylemle bunu arkasını getirirlerdi. İyi ki böyle yaptınız' dedi. Kısacası çok güzel bir toplantı oldu ve çok verimli oldu" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2011 Pazartesi 17:18:00
Güncelleme :27 Eylül 2011 Salı 18:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
misafir IP: 78.186.124.xxx Tarih : 26.09.2011 20:12:56

SAYIN VEKİLİM TEŞEKKÜRLER BU GİBİ ÇALIŞMALARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUZ