18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabükspor'da forma savaşı

BANK ASYA 1. LİG

Bank Asya 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Orduspor maçının hazırlıklarını tamamladı.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu stadında yaptığı çift kale idman ile hazırlığını tamamlayan kırmızı mavili takımın kulüp başkanı Ferudun Tankut, Kardemir Karabükspor'da ciddi bir forma savaşı olduğunu söyledi.

Karabükspor'un yaptığı çift kale maçına Safranbolu'dan gelen anaokulu öğrencileri tezahüratlarla futbolculara destek verdi. Kardemir Karabükspor Genel Menajeri Seyir İçgül, takımın yavaş yavaş rayına oturmaya başladığını belirterek, "Belli bir çıkışımız var. Bu hafta zorlu bir Ordu maçımız var. Orduspor geçen sezonun flaş takımlarından biriydi. Bu hafta yeni bir hoca değişikliğine gittiler. Yeni bir hava ve motivasyonla sahaya çıkacaklardır. Bizim de belli bir çıkış trendimiz var. Orada hedefimiz mutlak 3 puan. Ordu'da iyi bir futbol oynayıp bu çıkışımızı devam ettireceğiz" dedi.

Geçen hafta oynadıkları futbol ile tüm Karabükspor taraftarını ve sporseverleri sevindirdiklerini söyleyen Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Ferudun Tankut ise, "Takım yalnız bırakılmadığı zaman ve takıma güvenildiği zaman futbolcularımızın, teknik heyetimizin neler yapabileceğini görüyoruz. Konya maçında zaten bunun sinyallerini aldık. İyi oynamamıza rağmen mağlup olmamıza rağmen spor yorumlarında oynadığımız futboldan övgü ile bahsedildi. Kartal maçında artık çok güzel bir çıkış yakaladık bunun Ordu ve diğer maçlarda devam edeceğine inanıyorum. Yaptığımız hesaplara göre 8 maçta 15 puan topaldık. Kalan 9 maçta 15 ve üstü toplayacağımız puanlarla biz 1 veya 2. sırada ligin ilk yarısını tamamlayabiliriz. Bu 9 maçı çok iyi değerlendirerek arzu ettiğimiz puanlarla kapatmamız lazım. Ligin 2. yarısında takımlarda çok daha farklı değişiklikler oluyor. İlk devrede iyi olan takımlarda çöküşler, son sıralardaki takımlarda yapacakları ara transferler ile farklı görüntüde çiziliyor. Bizim geçen sene ara transferde yaptığımız nokta transferler ile sezonu iyi yerde tamamlayarak bu senenin iyi meyvesini inşa ettik.

Takviye transferler ile eksik gördüğümüz noktaları tamamlayarak bu sene iyi bir takım oluşturduk. Bugün izlediğim çift kale idmanında kadrodaki futbolcuların birbirinden hiçbir farkının olmadığını gördüm. Her yerin alternatifi var ve kesin olarak da forma fevkalade pahalı. Kardemir Karabükspor'da ciddi bir forma savaşı olduğunu görüyorum. Herkes formayı kapmak veya kapmış olduğu formayı bırakmamak için mücadele veriyor. Ekip anlayışı ile dışarıda kalan arkadaşımız ve oynayan arkadaşımızın birbiri ile olan kaynaşmasının bir sonucudur. O bakımdan ben ekip ruhunu yakaladığımızı da görüyorum. Zaten futbolcu arkadaşlarımızın kariyerleri ile ilgili olarak hiçbirini tartıştırmam ve tartışılacak hiçbir futbolcumuzda yoktur. Ekip anlayışı da yerleştikten sonra Kardemir Karabükspor forma aşkı yüreklerine oturduktan sonra bu takım bu sene kesin olarak Süper Ligi yakalayacağını inanıyorum" dedi.

Geçtiğimiz hafta 3-0 kazanılan Kartalspor maçında futboldan ziyade çıkan olayların ön plana çıktığını ve bunların kendileri ile Karabük'ü üzdüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Tankut, "Lütfen artık herkes Karabükspor'u canı gönülden seviyorsa sevgisini göstersin. Göstermelik sevginin hiçbir anlamı yok, yalandan delilik yapmaya da gerek yok. Eğer yürekli sevgi varsa bütün birimlerin ortaya koyması lazım. Biz fair-play adına her türlü fedakarlığı yaparken, katkı ve desteği verirken, bu tür münferit olaylarla şehri düşünmeden geleceği düşünmeden yapılan olayların telafisi yıllarca sürüyor" dedi.

BANK ASYA 1. LİG
BANK ASYA 1. LİG
BANK ASYA 1. LİG
BANK ASYA 1. LİG
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 12:46:02
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 16:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?