18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'te bir mahalle yandı

Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Dudaş köyünün Gövez Mahallesi'nde çıkan yangında, çoğu ahşap 11 evden 9'u yandı.

Dudaş köyünün 11 haneli Gövez Mahallesi'nde öğle saatlerinde evlerden birinde elektrik kontağından yangın çıktı. Bir haftadır suları akmayan ve elektrik arızasının yaşandığı mahallede başlayan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. İtfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığı yangına, Karabük itfaiyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait araçlar müdahalede bulundu. Ancak, köyde bir haftadır suyun akmaması nedeniyle itfaiye araçları, Ovacık yolunda bulunan derelere giderek su almak zorunda kaldı.

Mahallede 9 evin yanı sıra, 11 ahır ve samanlık, 1 traktör, 1 patoz ile 60 arı kovanı yanarken, 1 köpek telef oldu. Mahalleden geriye sadece 2 ev ile cami kaldı. Köy sakinlerinin 3 hane dışında evlerini sadece hafta sonlarında kullandıkları öğrenildi.

Köyde sürekli oturan Recep Çakıroğlu, Ahmet Çakıroğlu ve Mehmet Urhan, yangının kısa sürede büyüdüğünü ve müdahale edemediklerini söylediler. Karabük'te oturan diğer mahalle sakinleri de yangını haber alır almaz köye akın etti. Köylüler evlerinin yanışını gözyaşları içerisinde izledi.

İtfaiye ekipleri ve vatandaşların saatler süren çalışmalarının ardından yangın söndürülürken, büyük maddi hasar oluştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 18:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yalcin DELIBASAN IP: 88.224.114.xxx Tarih : 27.08.2007 19:53:04
Şu Siralar Turkiye Genelinde ve özellikle karabuk ili cevresinde buyuk capli yanginlar cikiyor, bu yanginlari büyük çoğunluğunuda orman yanginlari oluşturuyor. sondurme calismalarinda butun seferberligini gosteren yangin ekiplerine ve halka tesekkur eder, geride kalan, ölen ve ciddi manada maddi hasar alan ailelerimize sabir diliyorum.. Dudaş köyü halkina buyuk gecmis olsun dileklerimle... Bu buyuk onemli gunde dualarimizi eksik etmiyelim.. Kandiliniz Mubarek Olsun.. Yalcin DELIBASAN