18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'te değişim süreci başladı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Karabük 2014 Vizyonu" bilgilendirme toplantısını yeni belediye binasında yaparak, hayata geçirilecek olan tüm projeler hakkında detaylı bilgiler vererek, Karabük'te değişim sürecinin başladığını söyledi.


"Karabük 2014 Vizyonu" projesi ile ilgili olarak yeni belediye binasında bilgilendirme toplantısı yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili, ilk olarak 2009 yılı içerisinde uygulanacak acil eylem planı hakkında bilgiler verdi. Slayt eşliğinde yapılan bilgilendirme toplantısında ilk olarak 100 Evler Kent meydanı projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Rafet Vergili, kent meydanı projesinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, her kentin bir meydanı olduğunu ve bu meydanla anıldığını, kentlerin tarihten gelen meydanları olduğunu ve Kardemir ile yapılacak anlaşma çerçevesinde 100 Evlerde Karabük halkının özlemini duyduğu bir kent meydanı oluşturulacağını ifade etti.

Kamyoncular garajı detay projesinin hazır olduğu bilgisini veren Vergili, "Proje uygulama çalışmasına 2011 yılında başlanacak. Karabük'ün önemli sorunu olan içme suyu arıtma projesi 2009 yılında ihale edilecek. DSİ'den aldığımız bilgilere göre ise 2009 yılı sonunda yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Kütüphane ve kültür merkezi projesi çalışmalarına başlandı ve projeler 2010 yılında uygulamaya konulacak. Diğer yandan KARGAZ ile yapılan mutabakat gereği Kargaz'ın Karabük'te doğal gaz şebeke hattı döşeme işlemlerine haziran ayı başında başlayacak. İlk etapta Esentepe, Yaylacık, 200 Evler ve ana artellerde boru hattı döşeme işleminin tamamlanacak" dedi. Karabük'ün halen bir plan ve revizyon çalışması olmadığını da hatırlatan Vergili konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Plan ve revizyon çalışmalarına bu yıl başlanacak. Hedef çalışmaları 2011 yılına kadar bitirmek. Karabük Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfının kuruluş çalışmalarının bitmek üzere. Bu yıl ilk etapta 100 öğrenciye, daha sonra ise 500 öğrenciye burs vereceğiz. Karabük'ün ağır sanayi kenti olması, Demir Çelik'in üretim merkezi olması dolayısıyla Karabük'ü simgeleyen Çelik Cami projesi kapsamında Cami Derneği kurma çalışmaları ve yer tespiti çalışmaları bitti. En kısa zamanda inşaata başlanacağız. Estetik kent projesi kapsamında Karabük'e farklı bir estetik kazandırarak, bu kapsamda yeşil koridorlar, yeni korkuluk tasarımları, yeni aydınlatmalar ve bunun dışında çirkin görüntünün önüne geçmek içinde gerekli çalışmalar yapılacak. Karabük'ün içme suyu ve kanalizasyon sorununun kökten çözümü için çalışmalar devam ediyor 2009 yılı içinde hemen uygulamaya konacak acil eylem palanlarımız içersinde pazar yerleri düzenlemeleri hızlı bir şekilde yapılacak.

Çalışmalar başladı. Çarşamba pazarı olarak nitelendirilen ama salı günleri pazar kurulan pazar yerinde çalışmalar başladı. Diğer pazar yerlerinde de uygulamalar başlayacak. Bütün pazarlar en sağlıklı şekle getirilecek. Rekreasyon alanları ve park alanları oluşturulacak. 5 Bin Evler Cumhuriyet Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Bayır Mahallesi ve Yaylacık mahallerinde 2009 yılında beş park hizmete açılacak. Şirinevler pazar yerinde de yeni düzenleme yapılacak. Mezarlıkların yeniden düzenlenmesi ve çiçeklendirilmesi yapılacak. Camilerin sıcak su sorunu çözülecek, camilere kamelya yapılacak. İlk etapta Makasbaşı, Bahattin Gazi Camii, Yaylacık mahallelerindeki camilerde uygulamaya başlanılacak."


Bölge Hastanesi, Meteroloji binası alanları ile ilgili de bilgi veren Belediye Başkanı Rafet Vergili daha sonra basın mensuplarının ve katılımcıların kendisine yönelttiği soruları cevapladı.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?