18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'te Gençlik Buluşması

Yarın Karabük'te gerçekleşecek olan Türk Dünyası Gençlik Topluluğu 5. Gençlik Buluşması için kente gelen Gagauz Yeri Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Valeriu Ianıolog, Vali Nurullah Çakır ve Belediye Başkanı Hüseyin Erer'i makamında ziyaret etti.


İlk ziyaretini Vali Nurullah Çakır'a gerçekleştiren Ianıolog, "Ülkemizin gençlerine, Türk gençleri başta olmak üzere diğer ülkelerin gençlerini göstermek ve tanıştırmak amacıyla 5. gençlik buluşmasına gelmiş bulunuyoruz. Türk halkı ile birlik ve beraberlik içinde olacağız. Ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak o kadar güçlü oluruz. Ülkemizin nüfusu 155 bin. Soyvetler Birliği dağıldıktan sonra Gagauz devletini kurduk" dedi.


Tarihlerinin çok eskiye dayalı olduğunu anlatan Ianıolog, sözlerine şöyle devam etti: "Sovyetler Birliği'nden ayrıldıktan sonra ana dilimizi koruduk. Bize göstermiş olduğunuz misafirperlikten çok memnun olduk. Çok güzel bir şehriniz var. Türk Dünyası Gençlik Topluluğu 5. kez buluşmasına siz büyükler olarak önderlik yapıyorsunuz.


Gençliğin birbirini tanıması, buluşması ve geleceğe ait coğrafyadan coğrafyaya geçen geçtiğimiz yerlerin dillerini, kültürlerini de beraberinde taşımanın getirdiği o genişlik içerisinde ve ama bir taraftan da gençlerin kendi arasındaki iletişimde zorlanma dediğimizi olgunun aşılabilmesi bu tür birlikteliklerle mümkün olacaktır. Bu tarihi ile aynı boyları paylaşıyor olmamızdan gelen güzelliklerin ötesinde Karadeniz havzasındaki cografyanın ortak bir kaderi içerisindeyiz."


Gagauz Yeri Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Valerio Ianıolog, Vali Nurullah Çakır'a yöresine ati bazı hediyeler ile ülkesini tanıtan CD'ler ile şarap verdi. Vali Nurullah Çakır da ziyaretin anısına bazı hediyeler verdi.


Gagauz Yeri Cumhuriyeti ilk Yardımcısı Valerio Ianıolog, Vali Nurullah Çakır'ı ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Hüseyin Erer'i de ziyaret etti.
Karabük ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Erer de şöyle konuştu: "Karabük Belediyesi Gençlik Merkezimiz tarafından organize edilen Türk Dünyası Gençlik Topluluğu 5. Gençlik Buluşması'na katılmanızdan dolayı memnuniyet duyduk. Sizinle birlikte değişik ülkelerden de konuklarımız ve gençlerimiz katılacaklar. Bu birlikteliğimiz bundan sonra da devam edecektir."


Gagauz Yeri Cumhuriyeti İlk Yardımcısı Valerio Ianıolog ise "Ülkemin sıcak insanlarından sizlere sıcak selamlar getirdim. Gençlerimizle birlikte geldik. Aranızda bulunmaktan çok mutluyuz. Bugün çok önemli bir gün gençlerimiz başka gençlerle buluşarak onlarla kaynaşacaklar" diye söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
berat IP: 88.252.153.xxx Tarih : 17.10.2008 22:14:19

Bence böle bir şeyin düşünülmesi çok ama çok iyi.Bu zamanlarda böle düşünürsek ileride daha da iyi yerlere varabiliriz.Dün tüm ülkelerin kurduklraı yerlere gittim ve adı duyulmamış ülkeleri öğerendim gagauzda bunlardan biri...