18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'te gıda sergisi

Dünya Gıda Günü nedeniyle Karabük Halk Eğitimi Merkezi'nde gıda sergisi açıldı.
Karabük'te 16 firmanın katıldığı gıda sergisine Vali Vekili Mehmet Polat, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Karabük Ticaret Sanayi Odası (KTSO) Meclis Başkanı Ahmet Soykök, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, daire müdürleri, sivil toplum örgütü başkanları, dernek ve oda başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, "Gıda ve beslenme yüzyılımızın önde gelen meselelerinden biridir. Dünya nüfusunun her geçen gün hızla artması, açıklı ve beslenme konularını gündeme getirmiştir. Birçok ülke insanlarını nasıl besleyeceğini düşünür olmuştur. Dünya nüfusunun bir buçuk milyardan fazlası açılık tehdidi altında. 2 milyar insanda yetersiz beslenme ile karşı karşıyadır. Bir milletin kalkınması ve ekonomik gelişmesinde yüksek vasıflı insan gücüne sahip olmasının önemi büyüktür. Bunun ilk şartı da dengeli ve yeterli beslenmektir. 2008 yılı için Dünya Gıda Günü teması olarak iklim değişikliği ve bio enerjinin gıda üzerine etkisi seçilmiştir. Gıdaya erişim yaşlı, genç, zengin, fakir herkesin hakkıdır. İnsanlık, iklim değişikliği ile yaşamayı öğrenmelidir. İklim değişikliklerinin dünyadaki açlığı daha da artıran etmenlerden biri olmasına izin vermemeliyiz. Ülkemizde bu yıl 28. düzenlenen Dünya Gıda Günü sergimize ürettikleri ürünleri ile katılan işletmelerimize, ayrıca bu serginin düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Polat, "Dünyadaki açlık sıkıntısına dikkat çekmek için düzenlenen 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nü kutluyorum. Bugünde sergiye katık veren firma ve kişiler ile emeği geçenlere bir kez daha kutluyorum. Gerçekten bu anlamlı günde artık unutulmaya yüz tutan bir geleneğimizin yani komşumuz açken tok ve rahat yatmama alışkanlığımızı yeniden hatırlamayı umut ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından gıda sergisinin açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Mehmet Polat ve Tarım İl Müdürü Muhsin Temel tarafından kesildi. Vali yardımcıları ve beraberindeki heyet gıda sergisini gezerek, gıda üreticilerinden ürünler hakkında bilgi aldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 20:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?