18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'te 'Hasat K' operasyonu

Karabük il merkezi ve Eskipazar ilçesinde eş zamanlı olarak düzenlenen "Hasat K" isimli operasyonda 367 hint keneviri ile bin 70 gram gonca esrar maddesi ele geçirilirken, 4 kişi de gözaltına alındı. 

Edinilen bilgilere göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Eskipazar İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince Karabük il merkezi, ve Eskipazar ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi. M.A.K isimli şahsın evine düzenlenen "HASAT K" isimli operasyonda evin bahçesinde 237 kök dişi Hint kenevir bitkisi, 1070 gram gonca esrar maddesi, 'çarşaf' tabir edilen esrar içiminde kullanılan sigara kağıdı ele geçirildi. 

Eş zamanlı olarak Eskipazar ilçesinin Budaklar köyü Eleler mevkiine düzenlenen baskında, boş bir arazide ekili olarak 130 kök dişi Hint keneviri bitkisi de ele geçirildi. Budaklar köyünde oturan M.Z.' isimli şahsın evinde de iki adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Karabük'ün il merkezinde S.A. ve N.B' nin üzerlerinde yapılan aramalarda ise 2 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu madde (esrar) imal ve ticaretini yapmak, bulundurmak, kullanmak, 2313 SKM. izinsiz hint kenevir bitkisi
yetiştirmek ve 2521 SKM. suçlarından gözaltına alınarak adli mercilere sevk edilen şahıslardan M.A.K tutuklanarak Karabük Cezaevine gönderildi. 

Ankara'da bulunan firari şüpheli Ö.T hakkında yakalama emri çıkartıldığı belirtilirken, diğer şahısların ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus ates IP: 88.235.104.xxx Tarih : 16.07.2008 21:58:01

UZUN SUREDIR BU HABER BURADA DURUYA ŞU KARABUK HALKINDAN TEK BITANE OLSUN TEPKI YOK COK MU MEMNUNSUNUZ YOKSA EKMEK İÇMEK İŞLERİNDE..