23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Karabük'te hıdrellez kutlandı

KARABÜK'TE HIDRELLEZ KUTLANDI

Karabük Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce organize edilen “Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı” merkeze bağlı Kahyalar köyünde kutlandı.

Kutlama etkinliklerine, Karabük Vali Yardımcısı İsmet Tabaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, daire müdürleri, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Kahyalar köyü muhtarı Yüksel Öztürk, bu yılki Hıdrellez kutlamalarının köylerinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ise, Hıdrellez'in halk arasında Hıdır ya da Hızır olarak söylendiğini, darda kalan kula Allah'ın meleklerini yardıma göndermesi olarak bilindiğini belirterek, “Hıdrellez, bolluk ve bereketin başladığı gün, yardımlaşma, barış, eğlence, ve mutluluk demektir. Hıdrellez günü genellikle 6 Mayıs günü kutlanmakta ve bugün genellikle halk arasında yazın başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Hıdrellez günü piknik yerlerine ve yeşil alanlara gidilip topluca eğlenip yemek yenmesi geleneksel hale gelmiştir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi ve halk müziği konseri verildi. Programda ayrıca kutlama etkinliklerine katılanlara Hıdrellez Pilavı dağıtımı yapıldı.

KARABÜK'TE HIDRELLEZ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 18:54:00
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 23:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜVEN İNAL IP: 212.156.172.xxx Tarih : 8.05.2010 15:26:37

Bu tür etkinlikler toplumda birlik beraberliğin arması yönünde önemli etken olacağından genişletilerek,artırılması çok faydalı olacağı kanaatindeyim,ayrıca yörenin kültürel zenginliklerinin tanıtımı açısından da faydalı olacaktır