18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'te huzur toplantısı

Karabük Emniyet Müdürlüğü'nün, mahalle muhtarıyla düzenlediği huzur toplantısında, asayiş olaylarının önlenmesi için yapılması gerekenler konuşuldu. Karabük Polisevi toplantı salonunda bugün gerçekleştirilen huzur toplantısına, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Müdür yardımcısı Ahmet Sonad ve Asayiş Şube Müdürü Yunus Çetinkaya ile mahalle muhtarları katıldı. 

İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, şehirdeki asayiş olaylarında geçen yıla göre yüzde 20 oranında bir artış olduğunu belirtti. Kahraman, "11 ay içinde 470 iş kazası oldu. İşverenleri ve işçilerimizi uyardık. İl dışından gelen kişiler tarafından gerçekleştirilen 38 hırsızlık olayının failini yakaladık. Sürücülerimizi emniyet kemeri takmaları konusunda sürekli denetliyoruz. Bu denetimlerde cezai işlem uygulanmamasına rağmen 1 ay sonra emniyet kemeri takma oranında yüzde 100 artış oldu. Her akşam 15-20 alkollü şahıs ihbarı alıyoruz. 13 ekibimizle kentimizde huzuru sağlamaya çalışıyoruz" dedi. 

Kahraman, kendisini en çok üzen konuların başında, emeklilerin ATM'lerden maaşlarını çekerken dolandırılmaları ile iyi niyetli insanların tanımadıkları kişileri evlerine buyur ettikten sonra çeşitli şekillerde ziynet eşyalarının çalınması olaylarının geldiğini söyledi. Kahraman, "Muhtarlarımıza bu konularda büyük görev düşmektedir. Bizler kamuya hizmet edenler olarak, sizler ise seçilmişler olarak bu toplumun içinden geldik. Bu toplumun birer neferiyiz. Topluma hizmet etmek en büyük görevimizdir. Hepimiz el ele verirsek suçlular aramızda barınamaz. Nemelazımcılıktan kurtulmalıyız. Suçluları görüp de söylemezsek, vatandaşlık görevimizi yapmamış oluruz ve bu konuda vatandaşlarımızı da uyarmalıyız. Kentin huzuru için gece gündüz görev yaparken, en az hata yapıp en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

Mahalle muhtarları da, emniyet teşkilatının yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını söyleyerek, teşekkür ettiler.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 18:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?