18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'te toplu sünnet

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, İstanbul, Karabük ve Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 75 çocuk sünnet ettirildi. 

Cici Han Otel'de gerçekleştirilen sünnet törenine Karabük Vali Vekili Cemal Hüsnü Kansız, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, merkezi İstanbul'da bulunan İstanbul, Karabük ve Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Akay ve çok sayıda davetli katıldı. Yenice İlçesi'nden aileleriyle birlikte otobüsle Safranbolu'ya getirilen 75 çocuk, doktor ve sağlık memurları tarafından tören yerinde sünnet edildi. 

Dernek Başkanı Cevdet Akay, sünnet törenini geleneksel hale getireceklerini belirterek, "Dernek olduğumuzdan beri ilk defa böyle bir organizasyon düzenliyoruz. Amacımız bu tür organizasyonlarla hemşehrilerimizi bir araya getirmek, ihtiyacı olan hemşehrilerimize de yardım etmektir. Bugün burada çocuklarımıza sünnet öncesi Safranbolu'yu gezdirdik. Ayrıca Yenice'de her yıl başarılı olan öğrencilerimize İstanbul'u gezdiriyoruz. Önümüzdeki senelerde yöremiz için yararlı faaliyetlere imza atacağız. Böyle organizasyonlara devam edeceğiz" dedi. 

Karabük, Safranbolu ve Yenice Belediyeleri tarafından sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, şölen Urfa sıra gecesiyle devam etti. Aileler, derneğin bu davranışının takdire şayan olduğunu ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2006 Cuma 16:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?