18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'te yaşıyorsan burada yazıl

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer Başkanlığında, Yöresel Dernek Başkanları ve Mahalle Muhtarları ile bir toplantı yapıldı.

Toplantıda Adrese Dayalı Nüfus Sistemi sonrası Ankara'da temsil hakkının düşmemesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilirken, Karabük'te yaşadıkları halde adreslerini burada göstermeyen vatandaşlara tekrar çağrıda bulunuldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer,"Bilindiği üzere ilimizde bulunan 12 Yöresel Derneğimizin Başkanları ile birlikte bir inisiyatif alarak Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonucunda, merkez nüfusumuzun artması ancak İl nüfusumuzun azalması sonucunda Milletvekili sayımızın 3'ten 2'ye düşmesi gibi bir sonucu ortaya çıkarmıştı. Bizlerde inisiyatif alarak ekstra şuana kadar yazılmamış ve yeni potansiyel olan alanlarda çalışma yapmak için karar vermiştik. Bunun sonucu olarak ta Valimizi, Üniversite Rektörümüzü, Üniversite Öğrenci Konsey Başkanını, Kardemir Genel Müdürünü ziyaret ettik. Bugünde bu konunun takibi pozisyonunda Karabük merkezin sahibi pozisyonunda bulunan Mahalle Muhtarı arkadaşlarımız ile toplantı yapıyoruz" dedi.

"Bizim kişilerle işimiz yok. Bizler Karabük'ün Türkiye genelindeki temsil oranının düşmemesi için çaba sarf ediyoruz" diyen Başkan Erer konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu çaba Karabük'ün kayıtsız ve şartsız menfaatine bir durumdur. Bu durumdan ne şahsımın ne de bu konuda inisiyatif alan yöresel dernek başkanı arkadaşlarımızın en ufak bir çıkarı, menfaati bulunmamaktadır. Bizim çıkarımız ve menfaatimiz Karabük'ün çıkarı ve menfaati durumundadır. Mahallelerimizde yılda 6 aydan fazla oturduğu halde buradaki adresini ikinci adresi gösteren, birinci adresini Karabük dışında başka yerlerde gösteren ve mahallelerimizde oturduğu halde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine dahil olmayan hemşerilerimizin dahil edilebilmesi için hepimizin çaba göstermesi gerekir.

Bunu başardığımız takdirde Milletvekilliği sayımızın da tekrar 3 olması için çok büyük bir mesafe almış olacağız. Bizim hesabımıza göre 6 bin civarında bu şekilde hemşerimiz bulunmaktadır. Üniversite de yeni açılacak bölümlere gelecek öğrencilerle birlikte bu sayıyı 2010'un ikinci diliminde yakalayacağımız kanaatindeyim. Bizler bu konuyu takip edeceğiz. Siz değerli mahalle muhtarları arkadaşlarımızın da bu konuya özel bir önem vermesi, bu şekilde olan insanların tespitini, onlarla konuşarak gerek bizim tarafımızdan gerek muhtarlarımız tarafından konuşularak, 6 aydan fazla nerede oturuyorsa onun gerçek olarak yazılmasının temin edilmesini talep ediyoruz. İnşallah el birliği ile başarılı olacağız. Çünkü Karabük'ün temsil kabiliyeti yüzde 33 düşerse bundan benimde Karabüklü bir vatandaş olarak zararım var. Mahalle muhtarlarımızın da zararı var. Aslında tüm Karabük'ün zararı var. Bu bizim milli bir davamızdır. Bu davaya sahip çıkmaya herkesi davet ediyorum."

Toplantı da kısa bir konuşma yapan Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Kemal Özdemir ise,"Başkanımız bu konuya değindi. Güzel bir çalışması var. Biz muhtar arkadaşlarımız ile bir araya geldiğimiz zaman bunları konuşuyoruz. Burada muhtar arkadaşlarımız birinci sırada yer alıyor. Onun için muhtar arkadaşlarıma çok büyük görevler düşüyor. Onlarda bunu biliyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 11:37:01
Güncelleme :8 Mart 2008 Cumartesi 11:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?