18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'te yeni bir dönem

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, KARDEMİR'de toplu sözleşme yetkisinin Çelik-İş Sendikası'na verilmesini değerlendirdi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyonlarına bağlı Çelik-İş Sendikası'nın, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'ndaki iş yerlerinde toplu iş sözleşmesi yapma yetkisine sahip olması nedeniyle fabrikanın Haddehane Meydanı'nda düzenlenen mitingde işçilere hitaben yaptığı konuşmada, zaferlerinin mutlu, mücadelelerinin mübarek, yetkilerinin ise hayırlı olmasını diledi.

Eski Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı merhum Metin Türker'in Karabük'te bıraktığı emanetleri bütün karanlık güçlere rağmen yere düşürmediklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

''Bugün bizim bayramımız, bayramınız mübarek olsun. Keşke Karabük'te KARDEMİR'de karşımızda sendika olsaydı, bizimle beraber sendikacılık yapanlarla mücadele etseydik, yanlış yaparsak, işçinin emeğin yanında duramazsak bu işçi gerektiğinde bize mesaj verebilselerdi. Ama karşımızda sendika yoktu, karşımızda Silivri'nin uzantıları vardı. Ergenekon süreci vardı karşımızda. Başını takip ettiniz 1980 darbesini yapan generaller Hak-İş'in kapısına kilit vurdular. Bütün mal varlığımıza el koydular, toplu sözleşmelerimizi iptal ettiler. Onlar işçinin emekçinin alın teriyle ödediği aidatları darbecilere peşkeş çektiler. Karşımızdakilerin karanlık güç odaklıların sendikal güç uzantıları olması Karabük'teki mücadelemizi daha anlamlı kılıyor''

KARDEMİR işçisi hak ettiği ücreti alacak

Sadece Çelik-İş'e ve KARDEMİR'e değil, ülkeye sahip çıktıklarını savunan Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bundan sonra yeni şeylere imza atacağız. Yüksek fırının bacası tütecek. Karabük ayakta kalacak ama KARDEMİR işçisi de namerde muhtaç olmayacak. KARDEMİR işçisi hak ettiği ücreti, hak ettiği statüyü, saygıyı da alacak, almak zorunda. Bizim boynumuzun borcu olduğunu ifade ettim. Biz Hak-İş ailesi olarak, 15 sendikasıyla Türkiye'nin en etkin, en saygın konfederasyonu olmaktan gurur duyduk. Bundan sonra biz sizinle beraber sizin bu saygınızı istismar ettirmeden geleceğe yürüyeceğiz. Türkiye'de yargıçlar var, yargı var, verilen bu karar yetkimizi teslim etti. Onun için ne mutlu size ki, başınızı namertlerin önünde yere indirmedik. Karabük'te yeni bir dönem başlıyor.''

AA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2012 Perşembe 09:12:34
Güncelleme :13 Aralık 2012 Perşembe 12:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?