18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'ün 26. mahallesi Belenköy

Belenköy Belediye Meclisinin aldığı karar ile Karabük'ün 26. Mahallesi oldu.


Karabük Belediye Meclisi aldığı karar ile Belenköy Karabük'ün 26. Mahallesi oldu. Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, gazetecilere yaptığı açıklamada göreve geldikleri tarihte Karabük Belediyesi hudutlarının yaklaşık 2 bin 550 hektar olduğunu, bugün itibari ile ise iki katına ulaştığını söyledi.


Karabük'ün çevresinde gecekondulaşmanın olmayacağını, Karabük'ün planlı bir şekilde büyüyeceğini anımsatan Başkan Erer şunları söyledi;
"Bilindiği gibi Karabük'ün 25 mahallesi vardı. Belediye Meclis toplantısında aldığımız karar ile Belenköy'ün de mahalle olması ile birlikte Karabük'ün mahalle sayısı 26'ya yükselmiştir. Bununla ilgili gerekli bütün işlemler tamamlandı. Belenköy halkımıza ve Karabük'ümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra diğer mahallelerimiz ne kadar Belediye hizmetlerinden yararlanıyor ise Belenköy mahallemiz de aynı şekilde faydalanacaktır. Ardından ise Belenköy sakinlerinin hayatlarının daha kolay olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Altyapı yatırımları, su, ilaçlama, cenaze, cami yıkama, sosyal yaşamı destekleme ve diğer hizmetler noktasında da diğer mahallelerin seviyesine gelmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız." Karabük Belediyesi hizmet alanının genişlemesi ile birlikte Karabük Belediyesi işlerini zorlaştırmıyor mu? sorusuna Başkan Erer, "Karabük Belediyesi olarak bir iddiamız var. Karabük gelecekte Türkiye'nin en iyisi olacak. Karabük Belediyesi hudutlarının büyümesi bizim için ekstra bir yük olacaktır. Ancak çalışmalarımızı gelecek 50 yıl için yapmak zorundayız. Gelecekte Belenköy, Çerçiler ve zorban bölgesindeki büyük boşluk alanda modern, çağdaş yapılaşmanın ve kamu yatırımlarının gelmesi için çaba sarf ederek oralarda yaşam kalitesi açısından daha düzgün, planlı ve düzenli olmasını sağlayacağız" dedi.


Belenköy'ün mahalle olması ile birlikte Karabük Belediyesinden yatırım beklediklerini ifade eden Belenköy Mahalle Muhtarı Abidin Biçer ise, "Mahalle halkının bu konuda beklentileri var. Karabük Belediyesi hizmetlerini bundan sonra bizler de alacağız. Bu hizmetlerin artık bir telefon kadar uzak olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda Başta Karabük Belediye Başkanımız Hüseyin Erer olmak üzere köy konumundan mahalle konumuna geçmemizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
karabüklü IP: 88.230.21.xxx Tarih : 16.10.2008 08:40:47

21 nisanda yapılan referandumda kapullu köyü 27.mahalle oldu denilmişti ancak belenköy içise "karabükün 25 mahallesi vardı belenköy 26.mahallemiz oldu"diye yazılıyo anlayamadım nasıl oluyo mahalleleri gerimi sayıyoruz