18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karanlığa gömdüler

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, elektrik dağıtım şirketinin Hazine’den alması gereken paranın evraklarına imza atmayınca elektrik şirketi kentin aydınlatma elektriğini kesti.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, bölgenin elektrik dağıtım işlemini gerçekleştiren özel şirketin evraklarını imzalamayınca kentin aydınlatma elektriğini kestiğini iddia etti. Başkan Vergili, MHP’li belediye olduğu için kendilerine zulüm yapıldığını öne sürerek, görmedikleri, ölçmedikleri elektriğin faturasını kendilerine imzalatmaya çalıştıklarını söyledi.

Uzun süredir restleştiklerini anlatan Rafet Vergili, şöyle konuştu: "sürekli bize yazı gönderiyorlar ve faturaları imzalamamı istiyorlar, bende kendilerine diyorum ki; ya akıllı sayaçlarınızı kurun, ölçümlerinizi yapın faturalarınızı getirin imzalayayım ya da belediye bünyesinde birkaç sayaç memuru istihdam edelim, giderlerini siz karşılayın ve ölçümleri yapıp faturalandırsınlar. Arkadaşlar bu memlekete karşı her türlü sorumluluğunu yerine getiren, elektrik faturalarını kuruşuna kadar ödeyen Karabük halkına kendileri için son derece cüzi rakamlar olan hizmetleri çok görüyor. Bana da diyorlar ki, ‘sen bizim getirdiğimiz faturaları imzala biz de Hazine’den parasını alalım’ Nereden bileyim kafanıza göre yazmadığınızı, fazla yazmadığınızı, siz özel bir şirketsiniz, devlet değilsiniz ki, devlet olsanız imzalayayım, ben sizin noteriniz miyim?”

Olayın tamamen MHP’li bir başkan olmasından kaynaklandığını iddia eden Vergili, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgede hangi belediyenin elektriğini kesmişler, hangi başkan bu evrakı imzalamış? Şimdi bizi sahipsiz görüyorlar ve bu zulmü yapıyorlar. Ancak, bir gün bu devran döner, görevde olduğum sürece bu evrakı imzalatamazlar, gitsinler yeni genelge çıkartsınlar, arkadaşlar nasıl olsa güçlü, önemli dostları var, kendi çıkarları doğrultusunda genelge de çıkarabilirler.”

Öte yandan kesintinin uygulanmasının ardından Karabük emniyeti olası asayiş olaylarına karşı harekete geçti. Emniyet ekipleri gece boyu mahalle aralarında ve şehir merkezinde devriye attı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2012 Salı 17:40:05
Güncelleme :13 Haziran 2012 Çarşamba 10:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?