18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kardemir'de TİS görüşmeleri sürüyor

Çelik-İş Sendikası ile Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) arasında 2 yıl geçerli olacak, 3 bin 500 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin, önceden planlanan son oturumunda 24 madde üzerinde anlaşmaya varıldığı, 11 madde için görüşmelerin sürdürüleceği bildirildi.
5 Aralık 2008 tarihinde Kardemir A.Ş’ye Toplu İş sözleşmesi teklifini vererek 9. Dönem Toplu-İş Sözleşmesi sürecini fiilen başlattıklarını belirten Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Yaşar Çınar, "İşverenle yaptığımız 7 oturum sonunda 24 madde üzerinde anlaşma sağladık. Ücretlerle ilgili 11 madde için ise görüşmelerimiz sürüyor" dedi.


9. Dönem TİS süreci içerisinde bugüne kadar 7 oturum gerçekleştirdiklerini, görüşmelerin olumlu bir havada cereyan ettiğini söyleyen Çınar, "Temennimiz sağlanmış olan bu olumlu ve yapıcı görüşme ortamı zedelenmeden, çelik işçisini memnun eden, dengeleri bozmayan, spekülasyonlardan uzak, net ve şeffaf bir toplu iş sözleşmesi ortaya çıkarmaktır. Sendikamız her zaman olduğu gibi bu sözleşme döneminde de, çelik işçisinin sıkıntılarına çare bulmak adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde samimi ve kararlı tavrını sergileyecektir.

Çelik İşçisinin ve Karabük kamuoyunu bu toplu sözleşme üzerine yoğunlaştığının farkındayız, toplu iş sözleşmesi sonuçları itibarıyla Karabük’ümüzün sosyal ve ekonomik hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Toplu-İş Sözleşmelerinin iki tarafı vardır, başarılı bir toplu iş sözleşmesi iki tarafında menfaatlerini koruyan, dengeleri bozmayan çalışma barışını ve üretimi teşvik eden bu yolla topluma ve ülkeye kazanımlar sağlayan bir süreçtir. Görüşmeler sürecinde basına ve işçi arkadaşlarımıza bu tür açıklama yapmaya, işçi arkadaşlarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 13:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa güngör IP: 88.252.139.xxx Tarih : 27.01.2009 19:11:34

sıfıra imza ata ata kardemir işçisinin belini kırdınız inşallah bu sefer iyi bir sözleşme yaparsınız