23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Kardemir'de yetki mücadelesi

KARDEMİR'DE YETKİ MÜCADELESİ

Karabük'te yaşanan yetki mücadelesi kapsamında Türk Metal Sendikası üyeleri eylemlerine devam ediyor.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş.'de (KARDEMİR) devam eden yetki mücadelesi kapsamında Türk Metal Sendikası üyeleri eylemlerine devam ediyor.

Türk Metal Sendikası üyeleri bugün de KARDEMİR çıkışında eylemlerine devam ettiler. İşçi ve aileleri, temsili mankeni tokatlayarak "Çelikişveren. Sarı Sendika" yazılı manken ile birlikte 750'ye yakın işçi ve yakını sendika binasına kadar yürüdüler. KARDEMİR çıkışından sendika binasına kadar yürüyen işçi ve yakınlarına daha sonra Türk Metal Sendikası Genel Eğitim ve Toplu İş Sözleşme Sekreteri Yavuz Gökçe seslendi.

Gökçe, sendikalarına üye olmayan işçilere, "2 Ağustos akşamına kadar sizleri Türk Metal ailesine bekliyoruz" dedi.

Çelik-İş Sendikası'nı da eleştiren Gökçe, "Sendikacılığın yüz karası bu sarı sendikacı, işverenin istemediği bir iş yerinde ben olmam, işveren işçiye para verirse alırsın, vermezse alamazsın, ben her yerde sendikacılığı böyle yapıyorum diyor. Be hey sendikacı bozuntusu, bir iş yerinde sendika işçi isterse olur, hak mücadeleyle, işverenden söke söke alınır. KARDEMİR'de de işçinin hakkını söke söke almazsak namerdim. Bizler her gün çoğalan üyemizle zafer yürüyüşünü devam ettireceğiz. Yürümeye yüzü olan yürür, gücü olan yürür" diye kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 18:31:01
Güncelleme :2 Ağustos 2010 Pazartesi 00:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?