18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

KARDEMİR'e genel müdür atandı

KARDEMİR'DE YENİ DÖNEM

KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, zamanın bir ekip çağı olduğunu belirterek "Ekibiniz kuvvetliyse işin başarıya gideceğine inanıyorum, ekip zayıfsa başarının olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş.'de geçen pazartesi görevinden alınan Genel Müdür Dr. Osman Kılavuz'un yerine atanan Fadıl Demirel bugün görevine başladı.

Kardemir A.Ş.'nin yeni Genel Müdürü Fadıl Demir beraberinde Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç ile birlikte Karabük Valisi Nurullah Çakır ve ardından Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi ziyaret etti.

VALİDEN ÖVGÜ

Ziyaret dolayısıyla bir açıklama yapan Karabük Valisi Nurullah Çakır, "Ülkemizin gözbebeği Karabük'ün Demir Çelik'in var olma sebebi dünden bugüne fabrikalarımızın mevcudiyetiyle başlayan süreç. Bu sürecin özellikle özelleştirme sürecinden sonra hem bu işin kompedalı, işini bilen, hassasiyetleri toplumun hassasiyetleri ile bütünleşmiş kıymetli Yönetim Kurulu Başkanımız ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz tüm bunlar Karabük'ün çok özel değerleri. Bu anlamda yine Karabük'ümüzün gözü kulağı olan hassasiyeti

olan Kardemir'e yönetici olarak atanmanızı biz de tebrik ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

Yeni başlangıçların yeni vizyonlar, yeni anlayışlar ve yeni düzenlemeler getireceğini anlatan Çakır, şunları söyledi: "Onunda farkındayız. Kuruluşundan bugüne emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kardemir sahip çıkıla çıkıla, sahip çıkan omuzlarla beraber bugünlere geldi. Sektör duayenleriyle, işi bilenleriyle, emek verenleriyle ekip halinde yürütülen sektör. Başarılar diliyorum."

Vali Nurullah Çakır'a kendilerini kabul ettiklerinden dolayı teşekkür eden Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan ise, "Karabük için inşallah daha iyi günlerin olacağını ümit ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç de, yeni Genel Müdürün Karabük'e yabancı olmadığını, çelik sektörünün içinden geldiğini ve tam bir çelikçi olduğundan mutluluk duyduklarını söyledi. Geçmişte emeği geçen arkadaşlarının hepsine teşekkür eden Kamil Güleç, şöyle konuştu: "Bundan sonra yeni bir vizyonla, yeni bir açılımla Sayın Genel Müdürümüzle daha büyük işleri başaracağımızı ümit ediyoruz. Karabük için, Kardemir için, yöremiz için, ülkemiz için hayırlı olsun."

Kardemir A.Ş.'nin yeni Genel Müdürü Fadıl Demirel ise yaptığı konuşmada, kısaca özgeçmişini anlattı. 1977 yılında Erdemir'e mühendis olarak girdiğini belirten Demirel, şöyle konuştu: "8 sene Erdemir'de Başmühendislik yaptım. 3.5 sene Müdür Yardımcılığı yaptım, 5 sene Çelikhane Müdürlüğü, 5 sene Çelik imalat Baş Müdürlüğü yaptım. Baş Müdürlüğüm esnasında Liman, cevher, kömür sahaları, Kok Fabrikası, Sinter, Yüksek Fırınlar, Çelikhane Sürekli Dökümleri yönettim. Toplam 6 sene Genel Müdür Yardımcılığı

yaptım. Onun 3.5 senesi Karabük'te Genel Müdür Yardımcısıydım. Bunun bir döneminde Genel Müdürlüğe Vekalet ettim. 2003'ün başında tekrar Erdemir'e döndüm. İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür'e birinci yardımcıydım. 2.5 sene ve özelleşmeden önce Erdemir'de 1.5 sene Genel Müdürlük yaptım. Bu sektörün içerisinde toplam 33'üncü senem oldu."

KARDEMİR'İN ZOR DÖNEMLERİNDE MÜCADELE VERDİM

1999-2003 yılları arasında çelik sektörünün en zor dönemlerinin Karabük'ün de Demir Çelik olarak en zor yılları olduğunu anlatan Fadıl Demirel, sözlerine şöyle devam etti: "O zaman Türkiye'de ve dünyada böyle krizler yoktu ama bildiğimiz finansal kriz yine vardı Türkiye'de. Özellikle Kardemir'de ciddi bir kriz vardı. Kütük fiyatlarının 150 dolar olduğu dönemlerdi o dönemler. Dolayısıyla Kardemir akşam mı? sabah mı? kapanacak diye düşünüldüğü dönemlerdi ve o dönemlerde buradaki kamuoyu da dahil olmak

kaydıyla tüm Karabüklüler, çalışanlar, sendika, o günkü yöneticiler, o günkü bu meslek içinde olan bu işin ticaretini de yapanlar da dahil olmak üzere herkes Kardemir'i yaşatmak için kenetlendi. Hatta öyle bir dönem yaşadık ki, 2.5-3 aylık dönemde Yönetim Kurulu istifa etmişti, Genel Müdür yok, başka Genel Müdür Yardımcısı yok, tek başımıza bu işi götürmek gibi bir dönem yaşadık. Sahamızda 8 saat sürecek kömür kalmıştı, para kasada hiç yoktu."

Kardemir'in böyle bir dönemden geldiğini anlatan Demirel, "Şu an Kardemir bu durumda değil. Kardemir çok yol kat etmiş, çok mesafe almış bir kuruluş. Süreç içerisinde bu işi buraya getirenlere başta Yönetim Kurulu Başkanımız, Yardımcısı ve diğerleri, giden Genel Müdürümüz, çalışan arkadaşlar, sendika ve Karabük kamuoyunun bu işte payı var ben ülkem ve sektörüm adına teşekkür ediyorum" dedi.

Toplam kalite yönetimi diye bir kavram olduğunu belirten Demirel, şunları söyledi: "Toplam kalite yönetiminde bir kuruluşun beş tane sosyal paydası var. Bunlardan bir tanesi o kuruluşta çalışanlar, ikincisi o kuruluşa para yatıranlar, üçüncüsü o kuruluşa mal satanlar, dördüncüsü o kuruluştan mal alanlar, beşincisi de o kuruluşun içinde bulunduğu toplum, şehir veya ülke. Diyorlar ki bu 5 ortaktan bir tanesi memnun değilse o kuruluş yaşayamazmış, ayakta duramazmış uzun vadede."

BENİM İÇİN TECRÜBE OLDU

Bunun bilimsel bir araştırmaya dayalı bir gerçek olduğunu anlatan Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karabük Demir Çelik tabii ki anonim şirket. O sıkıntılı dönemde ben Ankara'ya gittiğimizi hatırlıyorum. Bir devlet bakanımızdan 20 milyon dolar bir para istemiştik. O zaman şunu demişti, 'ben devletin bakanıyım. Siz Türkiye'deki binlerce anonim şirketten bir tanesisiniz nasıl olur da ben size para aktarabilirim. Dolayısıyla bizden böyle bir yardım beklemeyin, ayaklarınızın üzerinde durun' demişti. O

günkü şartlarda bu bana bir tokat gibiydi."

KARDEMİR'in bir anonim şirket olduğunu tekrarlayan Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "İçinde bulunduğu toplumun desteği olmadan, yardımları olmadan, tasvipleri olmadan da uzun vadede yaşayamaz. Tabii ki kendi parasını kendisi kazanacak, kendi çekini senedini kendi ödeyecek, kendi ayakları üzerinde duracak ve onun katı acı şerbetlerini de içecek buna göre yönetecek ama içinde bulunduğu toplumu da siz başta olmak üzere sizlerin desteği ve şehrin desteği olmadan, çalışanların desteği olmadan da bu işin

sıhhatle gitmesi çok zor. Bu bilinç içerisinde, tam bir özel sektör ve Anonim Şirketin hüviyeti içersinde ama bütünleşmiş ve bu sosyal paydaşların da desteğini almış olarak bu işi götürmeye çalışacağız."

Zamanın bir ekip çağı olduğuna inandığını anlatan

Demirel, şunları söyledi: "Ekibiniz kuvvetliyse işin başarıya gideceğine inanıyorum, ekip zayıfsa başarının olmayacağını düşünüyorum. Bu anlayış içerisinde, bu ekibin içerisinde eğer bir fert olarak bir hizmet üretebilirsek bundan da büyük mutluluk duyacağım. Ülkem ve yöre adına inşallah iyisini yaparız. Gerekli mesleki deneyimimiz, benim ve ekibim tamdır buna güvenebilirsiniz. Bu ülkede çelikçiğim diyen ve dünyada uluslararası ilişkileri çok iyi bilen mesleki dayanışmaları olan arkadaşlarımız, dostlarımız

var."

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Demirel, 1977 yılında bu sektöre girdiğinde çok küçük bakım işleri, çok küçük teknik sorunlar bile yurt dışından getirilen uzmanlarla yapıldığını hatırlattı. Bugün bu ülkenin kendi yüksek fırınını kendi yapar ve kendi teknik sorunlarını kendi mühendisleriyle çözer konumda olduğunu belirten

Demirel, şöyle konuştu: "O yüzden buranın en büyük mülki amiri olarak bizlerden emin olabilirsiniz. Bu işi en güzel şekilde götüreceğimize eminim ama sizlerin de desteklerini bekliyoruz. En güzelini inşallah el birliğiyle yapacağız. Elimizden geleni ortaya koymaya çalışacağız."

Demirel, dünyada bir krizin olduğunu ve o krizinde halen daha neresinde bulunduğunu, hiçbir kimsenin de doğru dürüst bilmediğini anlatan Demirel, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu kriz yaygın kanaate göre 2012'nin sonuna doğru gidecek gibi görünüyor. Dolayısıyla bence kuruluşların bu tedbirlerle yönetilmesi lazım. Çok oynak bir piyasa var ve herkesin ona göre tedbirini alması lazım diye düşünüyorum."

KARDEMİR'DE YENİ DÖNEM
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 18:02:02
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 18:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?