18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

KARES 2010'da açılacak

Karabük'te 60 bin metrekare inşaat alanını içeren Batı Karedeniz Bölgesi'nin en büyük alış veriş merkezlerinden olacak olan KARES iş merkezi inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Kooperatif Başkanı İsmail Korkmaz, inşaatın yüzde 70'lik oranının bittiğini, iş merkezini 2010 yılı Ağustos ayına kadar hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.
KARES Kooperatifi Başkanı İsmail Korkmaz, 800 oto kapasiteli iki katlı otopark ve 750 kişinin ibadet yapacağı büyük bir mescidinde bulunduğu proje kapsamında 100 dükkan, banka ve çok sayıda sosyal donatı bulunduğunu söyledi. KARES Alışveriş Merkezi'nin 2010 yılı Ağustos ayında hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Korkmaz, Albaraka Türk A:Ş'Den 15 milyon TL kredi kullandıklarını ve bu nedenle finansman sıkıntısı yaşamadıklarını Korkmaz, "İnşaatın yüzde 70'i tamamlandı. 2010 yılının Ağustos ayına kadar iş merkezini hazır hale getirmeyi ve açılışını yapmayı planlıyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok. Kredi konusunda Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. ile çok uygun şartlarda anlaştık ve 15 milyon TL kredi şu anda hesabımızda. İşmerkezinin birinci katında, 2 bin 500 metrekarelik bir marketin yanı sıra, elektronik eşya, beyaz eşya, iletişim mağazaları ve bir de banka şubesi düşünüyoruz. İlk katta toplam 33 mağaza yer alacak. İkinci katta ise bilindiği gibi hal içinden mülk sahipleri ile kat karşılığı yaptığımız anlaşmalar var. Bu ikinci katın yüzde 80'ini de bu tür mağazalar oluşturuyor. Burada karma bir mağaza sistemi var ama hepsi de meslek gruplarına göre dizayn edildi. Üçüncü katta yine 34 tane mağazamız var, ama bunların tamamı spor giyim üzerine dizayn edilmiş mağazalar. Her katın kafeteryaları da var. Dördüncü kat tamamen klasik giyim üzerine yani 3. katın bir değişik versiyonu. Beşinci kat ise bütün sosyal donatıların olduğu, son derece nezih bir ortam, güzel bir yer. Bir de terasımız var, bana göre en güzel yerlerden biri. Açık teras, bahçe düzenlemesi şeklinde yapılıyor" dedi.


Korkmaz, iş merkezinin yapılmasının ardından üst geçitte ve PTT yanında bulunan dükkanların boşaltılacağını hatırlatırken, iş yeri sahiplerinden şimdiden gerekli önlemlerini almalarını istedi. İşyerlerine gerekli ihtarlarında yapıldığını vurgulayan Korkmaz, "Kiracımız olan bu arkadaşların tamamına bir ihtar niteliğinde ön yazı gönderdik. Onların bizimle olan kira sözleşmesindeki ilgili maddedeki taahhütnameyi hatırlatarak bu iş merkezinin 2010 yılının Ağustos ayında bitirileceğini, bitirildiği zaman bu işyerlerinin tamamen boşaltılıp, Karabük Belediyesi'ne verilecek. Bugünden itibaren bu meseleye çözüm getirsinler, yani arayış içerisine girsinler. O arkadaşlarımızın tamamı bunu biliyor. Buradaki işyerlerinin ruhsatlarını alırken, iş merkezinin bittiği an çekilecek resmi tebligatta bir ay içerisinde boşaltılacağını, boşaltılmadığı zamanki cezai şarları orada tahliye taahhütnamesi olarak bize vermişler. Biz oraları mutlak surette belediyeye teslim edeceğiz" diye konuşu.
Korkmaz, soru üzerine ihtar çekilen yerlerden bir tepki gelmediğini söyledi.


KARABÜK'TE 60 BİN METREKARE İNŞAAT ALANINI İÇEREN BATI KAREDENİZ BÖLGESİ'NİN EN BÜYÜK ALIŞ VERİŞ MERKEZLERİNDEN OLACAK OLAN KARES İŞ MERKEZİ İNŞAAT ÇALIŞMALARI HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR.
FOTO2: KOOPERATİF BAŞKANI İSMAİL KORKMAZ, İNŞAATIN YÜZDE 70'LİK ORANININ BİTTİĞİNİ, HEDEFLERİNİN İŞ MERKEZİNİ 2010 YILI AĞUSTOS AYINDA HİZMETE AÇILACAĞINI SÖYLEDİ.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 14:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mcakar IP: 88.232.89.xxx Tarih : 9.08.2009 00:30:16

Karabük'ün istihadam sorununa da bir nebze olsun çözüm getirecektir.