18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karla mücadelede durmak yok

KARABÜK'TE KAR MÜCADELESİ

Karabük'te, dünden bu yana etkili olan kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan 162 köy yolunun açılması için Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bağlı ekipler yoğun mücadele veriyor.

Köy yollarında çalışmaları inceleyen Özel İdare Genel Sekretervekili İsmail Kökçü'nün içinde bulunduğu pikap kara saplanınca imdadına greyderler yetişti. Özellikle Safranbolu ve Eflani ilçelerine bağlı köylerde kar kalınlığı 70 - 80 santimetreye ulaştığından yol açmaya çalışan greyderler bile çalışmakta güçlük çekiyor. Dünden bu yana kar yağışı nedeniyle 162 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Sekiz greyder ve 2 kar bıçaklı kamyon ile köy yollarını açmaya çalıştıklarını ifade eden Özel İdare Genel

Sekretervekili İsmail Kökçü, "Karabük merkez ve ilçelerinde 162 köyümüz kapalı. Yaklaşık bin 399 kilometre uzunluğundaki bu yolları açmak için Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı Kentsel ve İyileştirme Müdürlüğü ekiplerimiz çalışıyor" dedi.

Yağan kardan dolayı yol izlerinin dahi kaybolduğu Safranbolu ilçesinde köylerin yönleri ancak tabelalardan tespit ediliyor. Diğer yandan Karabük- Bartın karayolunda kar yağışının devam etmesinden dolayı Karayolları ekipleri yolu açık tutmaya çalışırken sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları istendi.

KARABÜK'TE KAR MÜCADELESİ
KARABÜK'TE KAR MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 17:47:03
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 17:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?