18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kart çetelerine karşı uyarı

Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Salim Sungur, kentte meydana gelen ve bir çok vatandaşın mağdur olmasına neden olan kredi kartı dolandırıcılığında vatandaşlara uyarıda bulunarak dikkatli olmalarını istedi.


Telefon edilerek kredi kartı sahibinden bilgiler alındığını, sonrasında ise kart sahibinin kredi kartında bulunan tüm limitinin çekildiğini anlatan Salim Sungur, "3 bin ile 7 bin YTL arasında kredi kartı limiti olan vatandaşların bir çete tarafından mağdur edildiğini öğrendik. Son zamanlarda kentte kredi kartı ile ilgili olarak şifre ve kart numaraları alınarak, internet üzerinden organize bir çete tarafından vatandaşlarımız mağdur ediliyor.

Bu çete vatandaşlara telefon açarak, kendilerinin emniyetten olduğunu, internet üzerinden işlem yapıldığını, kontrol etmek için vatandaşlardan cep telefonlarını açık tutmalarını istiyor ve kart numarasını ve şifresini aldıktan sonra, karşılaştırma yapıyormuş izlenimi vererek internette işlem yapmaktadırlar. Bu nedenle vatandaşlarımız mağdur duruma düşmektedirler.

Vatandaşlarımız böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarında hemen emniyeti arayarak yardım ve bilgi alsınlar. Kimseye kart ve şifre numarasını vermesinler. Çünkü kanuni hiçbir delil bulunamıyor. Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar. Bizden ve emniyetimizden mutlaka bilgi alsınlar. Kendini arayarak, emniyetten aradıklarını söyleyenlere karşı tedbirli, dikkatli olsunlar" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?