18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kastamonulu vekilin Karabük çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, 29 Ocak’ta yapılacak kurultayda Deniz Baykal’ı desteklediklerini söyleyerek, ABD’nin CHP Genel Başkanı’nı belirleyemeyeceğini belirtti.

CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, partisinin Karabük İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, tüm demokratik kesimlerin desteğini isteyerek, "Karabük’ün hakkını savunamayanları Karabük’e sokmayın. Milletvekillerinin görevi, seçildikleri bölgenin, halkının hakkını savunmaktır. Teşvik yasasından yararlanmak Karabük ve Kastamonu’nun hakkıdır. Yolumuz açıktır ancak engeller vardır. Engelleri aşmak için halkımızın bize destek olması lazım. Kastamonu ve Karabük sürekli göç vermektedir. Başbakan, Safranbolu’ya geliyor, kaldığı konağın etrafında yaptığı araştırma sonuçları iyi çıktığı için ekonomik durumunuz iyi diyor. Gelsin bir de Ovacık, Eskipazar, Eflani İlçeleri’ni görsün" dedi.
Milletvekili Yıldırım ayrıca, 29 Ocak’ta yapılacak olan CHP Kurultayı’nda Genel Başkan Deniz Baykal’ı açık ve net bir şekilde desteklediğini de belirterek, "Hiç bunun şakası yoktur. Amerika bizi güdemez. Biz, manda himayeye baş kaldıran bir siyasi partinin mensuplarıyız. ABD bizim Genel Başkanımız’ı tespit edemez. Amerika, 1 Mart tezkeresinin bedelini CHP’ye ödetemez" diye konuştu.

Sarıgül’ün arkasında ABD’nin olup olmadığı konusundaki bir soruya ise Yıldırım, "Ben ne sarı ne de kırmızı gül diyorum. Ben, Amerikan karşıtıyım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 19:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?