18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kazada ölen genç aynı gün kan vermiş

Karabük'ün Yenice ilçesinde, bir ay önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 29 yaşındaki Birol Çakmak'ın kazadan önce Kızılay'a kan verdiği ortaya çıktı.


Birol Çakmak için de ölümünün 40. günü olması nedeniyle bugün bir kan bağışı kampanyası başlatıldı.


Kaza, Karabük'ün, Yenice-Zonguldak Karayolu Uçan Su mevkiinde 2 Mayıs gecesi meydana gelmişti. Örsan Gümüş yönetimindeki 67 T 0053 plakalı taksi, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu kayalara çarpmıştı. Takside yolcu olarak bulunan Birol Çakmak da hayatını kaybetmişti. Birol Çakmak'ın aynı günün sabahı hayatlarını kaybeden Zonguldak'ın tanınmış simalarından Envar Cevahir, Ufuk Ar ve Temel Özdemir anısına düzenlenen bir kampanyada kan verdiği ortaya çıktı.


Terakki Mahallesi Muhtarı Bülent Ulubay, Birol Çakmak'ın, muhtarlık ve Kızılay Zonguldak Şubesi tarafından 2 Mayıs 2008 tarihinde düzenlenen kan kampanyasına saat 11:00 sıralarında katılarak kan verdiğini söyledi.


Muhtar Bülent Ulubay, Türk Kızılayı'nın 140. kuruluş yıldönümü olan bugün (11 Haziran) Birol Çakmak'ın da ölümünün 40. günü olması nedeniyle yeni bir kampanya başlattıklarını anlattı.


Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi ve muhtarlıklarla birlikte 2 Mayıs tarihinde daha önce çeşitli sebeplerden kaybettikleri Enver Cevahir, Ufuk Ar ve Temel Özdemir anısına kan kampanyası düzenlediklerini hatırlatan Muhtar Ulubay,
şöyle konuştu: "Rahmetli Birol Çakmak da kampanyaya katılmak için gelmişti. Oturup biraz sohbet etmiştik. Sonra kan verip gitti. Ertesi günü de Karabük'ün Yenice ilçesinde kaza geçirip öldüğünü öğrendik. Haberi alınca çok üzüldüm, duygulandım. Kan grubunun B Rh +(pozitif) olduğunu görmüştük. Kaza geçirince belki de kendi kanı kendisine lazım oldu. Hala da derin bir üzüntü içerisindeyiz. Bu olay kanın ne zaman kime lazım olacağını bilemediğimizi bir kez daha gösterdi. Bizde bu arkadaşımızın anısına bugün bir kan kampanyası düzenledik."


Birol Çakmak'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Ruhi Kırcı da, kanın insan için çok önemli olduğunu ve bazı kan grubunu bulmakta çok zorlandıklarını ifade etti. Kırcı, kampanyaya şimdilik ilginin iyi olduğunu ifade etti. Kan bağış kampanyasının bir gün süreceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 14:05:56
Güncelleme :11 Haziran 2008 Çarşamba 14:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?