18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

KBÜ köprü inşaatı sürüyor

KBÜ KÖPRÜ İNŞAATI SÜRÜYOR

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, kampüs ulaşımını sağlayacak köprü inşaatının kısa sürede hizmete gireceğini bildirdi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, yeni kurulmalarına rağmen, Karabüklülerin de desteği ile kısa zamanda dev bir üniversiteye dönüşerek hızla büyümeye devam ettiklerini söyledi. 140 metre uzunluğunda, 22 metre genişliğinde dört şeritli, betonarme viyadük tarzında olan ve Haziran ortasında tamamlanarak trafiğe açılması planlanan köprünün her biri 30 ton olan 90 adet kirişleri yerleştirilmeye başlandı. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kadı ve Prof.Dr. Dilek Dadaylı Paktaş köprü çalışmalarını yakından izledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 15 Ekim 2010 tarihinde temelini attığı köprümüzde sona yaklaşıyoruz diyen Uysal, "Muhteşem bir köprüyle büyük bir projeyi tamamlamış olacağız. Mevcut köprü ihtiyaçlarımıza cevap veremeyecek durumda olduğundan yeni köprü inşaatının çalışmaların da yüklenici firma ve mesai arkadaşlarımızın geceli gündüzlü gayretli neticesinde 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılmış olacak. Bugünde köprünün 90 adet kirişinden ilkini yerine yerleştirdik. Çok kısa bir süre sonra öğrencilerimizin üstünden geçmeye başlayacağı o günü merakla bekliyoruz. Yaptığımız bu projeler ve hizmetlerle öğrencilerimizin daha rahat ve sağlıklı ortamlarda eğitim almalarını sağlamak öncelikli hedefimiz. Ben yine kısa bir süre sonra gururla hizmete açacağımız köprümüzün üniversitemize şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Rektör Uysal, "Aydınlık Türkiye'nin aydınlık gençlerinin geleceği bu köprüden geçerek Türkiye'nin parlayan yıldızı Karabük Üniversitesi'nde gerçekleşecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 13:54:05
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 14:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?