18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kendi evinde mağlup oldu

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde Kardemir Karabükspor, kendi evinde Galatasaray'a 58-78 mağlup oldu.


Karabük Merkez Spor Salonu'nda oynanan maçta Galatasaray Bedensel Engellileri konuk eden Kardemir Karabükspor, rakibine 58-78 mağlup oldu. Karşılaşmanın başa baş giden mücadelesinde 1. periyotta 14 sayı farkla 14-28 kapatan Galatasaray, baskılı oyunu ile ilk yarıyı da 18 sayı farkla 29 - 47 kapattı. Kardemir Karabükspor Bedensel Engeliler ikinci yarı başa baş oynamalarına rağmen rakibi Galatasaray karşısında 3. periyotta farkı 11'e kadar indirirken, karşılaşmanın son çeyreğinde rakibine 20 puan farkla 58 - 78 mağlup oldu.


Oynanan karşılaşmada Galatasaylı rakibi tarafından düşürülen Karabükspor'lu oyuncu Ahmet, kolu zedelenerek yaklaşık 10 dakika boyunca sedye bekledi. Salonda sedye olmayınca görevliler tarafından Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndan getirilen sedye ile dışarı çıkarılan oyuncu burada da 10 dakika boyunca ambulans bekledi. Gelen ambulansla Şirinevler Devlet Hastanesi'ne kaldırılan oyuncunun çekilen filminde kolunda zedelenme olduğu tespit edildi. Oğlunun kolundan sakatlandığını gören annesi ise göz yaşlarını tutamadı. Diğer yandan Avrupa karşılaşmaları ve ligin geç başlamasıyla sezonun ilk yarısında oynanmayan Galatasaray - Karabük karşılaşması da dün gerçekleştirildi. Bu mücadelede de Galatasaray rakibi Kardemir Karabükspor'u 68 -79 mağlup etmeyi başardı. Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde dün ve bugün oynanan karşılaşma sonrası Galatasaray puanını 20 yaparak liderliğini sürdürürken Kardemir Karabükspor'un ise 15 puanı bulunuyor.


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı hocası Sedat İncesu, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Karabükspor'la çok iyi mücadelemiz oluyor. 2 gündür Basketbol şöleni yaşadık burada. 20 gün sonra Avrupa şampiyonası mücadelesine gideceğiz ve oradan ülkemize kupayla dönmek istiyoruz" dedi.
Kardemir Karabükspor salon sporları sorumlusu Ahmet Soykök te, güzel bir karşılaşma olduğunu, ancak tüm gayretlerine rağmen Galatasaray'a 58-78 mağlup olduklarını ifade ederek, "Rakibimizin gücünü biliyoruz. Dünya şampiyonu olan bir takımdı. Biz de Avrupa ikincisi olan bir takımız. İki takım da iyi mücadele etti. Bizim en iyi oyuncumuzun sakatlanması ile bugün 20 sayı farkla mağlup olduk. Biz mücadelemize devam ediyoruz ve lig sonunda ilk 3 hedefimizi sürdüreceğiz" diye ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 13:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?