21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Kene mücadelesi başladı

Karabük'te 9 kişinin hayatını kaybettiği kene sezonunun başlaması nedeniyle özellikle kırsal bölge ve köylerde bilgilendirme eğitimleri ile ilaçlama çalışmaları hızlandırıldı.


Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, Karabük ilinin içinde bulunduğu bölgede kenenin özellikle geçmiş yıllarda çok önemli problemlere neden olduğunu belirterek, "Kene ile mücadelede eğitim çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle köylerde muhtarlarımız, imamlarımız, öğretmenlerimiz, sağlık personeli, tarım personeli diğer memurlarımızın tümü eğitim çalışmalarından geçiyor.

Köylerdeki vatandaşlarımız eğitim çalışmalarından yararlandırıldı. Önümüzdeki günlerde hayvanlarda ilaç uygulamasına geçmiş yıllarda uyguladığımız gibi hayvanların sırta dökme şeklinde aradaki sirkülasyonu üremedeki sirkülasyonu önlemek amacı ile kene mücadelemiz devam edecek. Kene ile ilgili önemli bir konu var. Korunma yöntemlerini vatandaşlarımızın çok iyi bilmeleri gerekiyor. Gerekli tedbirleri almaları gerekiyor, araziye çıkmaya başladık bütün vatandaşlarımız araziye çıktı çalışmaya başladı. Çalışırken keneden korunma ile ilgili kıyafetler giymeleri seçmeleri muhakkak pantolon paçalarını çorapla kapatmaları gerekiyor.

İşte kene koruyucu spreyleri kullanmaları gerekiyor, her akşam eve geldiklerinde kene kontrolü yapmaları gerekiyor, bu tedbirleri uyguladıkları takdirde hiçbir problemle karşılaşacaklarını zannetmiyoruz. Çünkü kenenin insan vücuduna çıkıp hareket etmesi belirli bir yere tutunması oradan kan emmeye başlaması belirli bir zaman alıyor. Şu da çok önemli, keneler hiçbir zaman uçmaz hoplamaz zıplamaz yürüyerek hareket eden nesnelerdir. Eğer açık renkli elbiseler giyerek arazide çalışırsanız onların hareketini daha rahat görürsünüz ve ona göre tedbir alma imkanı olur. Bu konuda tüm vatandaşlarımız bilgilendirildi ve bilgilendirilmeye de devam ediyor" dedi

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 17:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?