18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kene vakalarında artış!

(ÖZEL HABER) KENENİN ISIRDIĞI 3 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Karabük'ün Eflani ilçesinde, kene tarafından ısırılan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yaz aylarının başlaması ile Karabük'te kene vakaları artış göstermeye başladı. Bu yıl bir ölüm olayının gerçekleştiği Eflani ilçesinde 3 ayrı köyde kenenin ısırdığı 3 kişi Karabük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Eflani ilçesine bağlı Çavuşlu, Çukurören ve Soğucaklı köylerinde 3 kadın yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu Eflani Sağlık Ocağı tarafından Karabük Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Eflani ilçesine bağlı Çavuşoğlu köyünden Rabia Şen (38) ve Çukurören köyünden Şükriye Gözlemeci (56) 112 ambulansı ile Soğucaklı köyünden Heves Özalır (54) ise hizmet aracı ile Karabük Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Kardeşinin eşini hastaneye getiren Mustafa Şen ise, köyde mecbur kaldıkları için ısıran keneyi kendi imkanları ile çıkarmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, "Köyler şehir merkezine çok uzak. Maddi imkansızlıktan araç tutup şehre inemiyoruz" dedi.

Diğer yandan, son 2 yıl içersinde Karabük'te 204 kişi Kırım Kango Kanamalı Ateşi Hastalığına (KKKA) yakalanırken, 13 kişi hayatını kaybetmişti.

(ÖZEL HABER) KENENİN ISIRDIĞI 3 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 14:48:04
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 18:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?