18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

'Kent konseyi kurumsallaşmalı'

KENT KONSEYİ GENEL KURULU 2. OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

Karabük Kent Konseyi Genel Kurulu ikinci olağan toplantısı Özcan Büyükgenç başkanlığında Belediye Meclis toplantı salonunda yapıldı.

Üyelerin çoğunluğunun katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç yaptığı açılış konuşmasında yapılan ilk toplantıdan bu güne geçen iki aylık sürede yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Büyükgenç konuşmasında şunları söyledi: "Kent konseyi yürütme kurulu olarak ilk toplantımızı 07Ağustos 2009 tarihinde yaptık ve yapılan bu toplantıda ilimizin sorunları masaya yatırıldı ve en az ayda bir toplanılması kararı alındı.Ardından öncelikli konularımız tespit edildi ve bunlarda Hava Kirliği, Hastaneler, Tıp fakültesi ve Kent meydanı projesi olmuştur. Bunlarla ilgili yapılan çalışmaları öğrenmek ve kent konseyimizin düşüncelerini aktarmak için önce Karabük Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Burhanettin Uysal'ı, ardından Belediye Başkanımız Rafet Vergili'yi ve Vali Nurullah Çakır'ı makamlarında ziyaret ettik ve o günden bu güne kent konseyi yürütme kurulumuz 3 kere toplandı.

 Kent konseyi başkanı olarak öncelik verdiğim konulardan biri kent konseyinin kurumsallaşmasıdır. Kent konseyi kurumsallaşmalı ki kentimize faydalı olabilsin. Kent konseyimiz 57 kişiden oluşuyor ve kentimizin her kesiminden insan var. Tüm siyasi mülahazaların üstünde bağımsız bir kuruluştur. Kalkınmış milletlerin tamamında kent konseyleri yürütme ve yetkiyi elinde bulunduranların bir danışma kurulu gibi çalışır. Sadece bu şekilde çalışmakla kalmaz elinde yetki bulunduranlara yeni projelerle önerilerde bulunarak açılım yapma imkanı sağlarlar. Ben inanıyorum ki Karabük'te de bu böyle olacaktır. Çünkü bu sefer şehrimizde kurulan kent konseyi herkesimden Değerli insanı içinde barındıran, şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyen ve bu işi önemseyen kişi ve kuruluş temsilcilerinin yer aldığı şahsiyetlerden oluşmaktadır. Ayrıca ilimizin güzide basın ve yayın kuruluşları da konseyimizi ve konseyimizin yaptığı çalışmaları önemseyerek desteklerini esirgemiyorlar. Yine örnek aldığımız kalkınmış milletlerde Kentle ilgili önemli kararlar verileceği zaman kent konseylerine bu kararları iletilir ve kent konseyleri tüm siyasi mülahazalardan uzak bir şekilde şehrin yararına olacak kararları alırlar. Onun için yöneticilerin yaptıkları kentin genelini ilgilendiren icraatlara kentliler tarafından hep sahip çıkılmakta ve ölü yatırımlar yapılmamakta halkın vergilerinden oluşan gelir kaynakları boşa heba edilmemektedir. İşte bunun için ilimizde kent konseyi kurumsallaşmalı ve ilimize faydalı işler yapan bir kuruluş haline gelmelidir."

Kent konseyinin kurumsallaşması ve sadece yasal zorunluluktan dolayı kurulmuş olmak için kurulmadığını göstermek için kurumsallaşma çalışmalarına başladıklarını ve ilk olarak belediye başkanlığına resmi yazı yazarak çalışmaların daha verimli sürdürülebilmesi ve kente daha yararlı olabilmek için öncelikle kent konseyinin çalışma ortamının düzenlenmesi istenerek bu meclis toplantı salonunun bulunduğu binadan tefrişatı yapılmış iki adet oda istediklerini de kaydeden Büyükgenç, "Amacımız bir an önce kent konseyi tabelasını binanın dışına asmak olacaktır. Ve ayrıca resmi yazışmaları yapacak, raporları tutacak, gelen giden evrak kayıt işlemlerini yapacak ve gelenleri karşılayacak kısacası sekretarya işlemlerini yürütecek bir personelinde bir an önce görevlendirilmesi istenmiştir. Bunların gerçekleşmesiyle gelecek adına kent hafızası da ortaya çıkmış olacaktır

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 18:21:05
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 00:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?