18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kent meydanı masaya yatırıldı

KENT MEYDANI MASAYA YATIRILDI

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin 2014 Kent vizyonu kapsamında yer alan ve yaklaşık 20 milyon TL'ye mal olması beklenen en büyük projelerinden olan Kent meydanı ve battı çıktı projesi Valilik toplantı salonunda masaya yatırıldı.

Karabük belediyesi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali Nurullah Çakır başta olmak üzere, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan ile bazı daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda Kent meydanı projesi ile birlikte entegre bir şekilde yapılacak olan battı çıktı kavşak projesi, Minibüs terminali projesi ve üst geçit dükkanlarında inşa edilecek Kültür Merkezi projesi detayları ile toplantıya katılanlara slayt eşliğinde Başkan danışmanı Talha Kös tarafından anlatıldı. Proje üzerinde görüşler alınırken, Vali Nurullah Çakır daha çok battı çıktı kavşak projesi ve diğer projeler hakkında soru yöneltti.

Vali Çakır, kentlerin gelişmesi için hep birlikte hareket edilmesinin önemine değinerek, kentin geleceğe sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için birlikteliğe ve yenilime açık olması gerektiğini vurguladı. Çakır, Kent meydanı ve diğer projeler kapsamında yapılacak çalışmalar sırasında vatandaşa da büyük görev düşeceğini belirterek, kamuoyunun sabırlı olması gerektiğini belirtti.

ESTETİK-EMNİYET VE MALİYET ÖNEMLİ

Kent meydanı ve diğer projeler hakkında bilgi veren ve daha önce Dikmen Vadisi projesinde de çalıştığı belirtilen Belediye Başkanı Danışmanı Talha Kös, projelerin birbirine entegre projeler olduğunu, projede estetiğe, maliyete ve emniyete önem verdiklerini, bu üç unsur üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi. Kös, 42 bin metrekarelik alana yapılacak kent meydanı projesinin yayalaştırılmış araca kapalı Türkiye'nin ilk kent meydanı olacağını kaydetti.

BATTI ÇIKTI KAVŞAK PROJESİ ÜZERİNDE DURULDU

Toplantıda daha çok proje ile birlikte enteğre olacak, ilerleyecek olan Battı çıktı kavşak projesi üzerinde durulurken, toplantıya katılanlar kavşakla ilgili sorular yönelttiler. Kardemir Kavşağında girişici olacak battı çıktı kavşak projesinin çıkış noktası ise minibüs terminali olacağı belirtilirken, her üç proje ile birlikte başta Ömer Lütfi Özaytaç caddesi olmak üzere, Atatürk bulvarı ve Albay Karaoğlanoğlu caddesindeki yollar genişletileceği belirtildi.

100 EVLERİN YIKIMINA BAŞLANACAK

100 Evlerdeki konutların yıkımına protokol gereği 2010 yılı ilk altı ayında başlanacak. İlk etapta Postane karşısındaki konutlar yıkılacak. Sonrasında ise konutların tahliyesi ile birlikte diğer konutların yıkımına başlanacak. Proje üzerinde görüşlerini belirten İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, kent meydanı çalışması kapsamında çok fonksiyonlu düşünülerek alan içersinde miting meydanı, sergi ve fuar alanlarının düşünülerek tasarlanması gerektiğini vurguladı.

Toplantı sonunda kısa bir değerlendirme yapan Vali Nurullah Çakır, herkesin daha sonradan şu olmadı bu olmadı demek yerine baştan görüş ve fikirlerini yansıtmasını, iyi niyetle yola çıkılarak yapılan projelere tüm kurum ve kuruluşların destek vermesini, projenin en iyi şekilde ortaya konmasında kollektif çalışmanın önemli olduğunu vurguladı.

Çakır, proje kapsamında üst geçit dükkanlarının bulunduğu alana yapılacak Kültür Merkezi binası ile sonrasında yapılacak binaların tasarım olarak aynı olması gerektiğini, ayni mimari özelliklere sahip olmasını, bütünlük açısından bunun önemli olduğunu belirtti.

KENT MEYDANI MASAYA YATIRILDI
KENT MEYDANI MASAYA YATIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 15:49:01
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 15:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?