21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Kimsesiz çocuklara villa

GÜLEÇ SEVGİ EVLERİ ANAHTAR TESLİMİ YAPILDI

Karabük'te hayır sever işadamı Kamil Güleç tarafından kimsesiz çocuklar için 3 katlı 5 adet Villadan oluşan Sevgi evleri inşaatı ve iç teşrifatı tamamlanarak Karabük Valisi Nurullah Çakır'a anahtar teslimi yapıldı.

Beşbinevler Mahallesi'nde 2007 yılında hafriyat çalışmasına başlanan ve 2009 yılında inşaatları ile çevre düzenlemesi bitirilen Güleç Sevgi evlerinin iç tefrişatının da tamamlanması ile birlikte anahtar teslim töreni düzenlendi. Güleç Sevgi evlerinde yapılan anahtar teslim törenine Karabük Valisi Nurullah Çakır başta olmak üzere, Başbakanlık Sosyal Hizmetler Kurumu Çocuk Hizmetleri Daire Başkanı Osman Bilgin, Yapı İşleri Daire Başkanı Zekeriya Savaş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Yönetim Kurulu Başkan vekili Kamil Güleç, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan ile çok sayıda daire Müdürü katıldı.

Sevgi Evlerinin yapımının Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Bulak Çocuk Yuvasını ziyareti sırasında gündeme geldiğini belirten hayırsever işadamı Kamil Güleç "Başbakanımızın Bulak Çocuk Yuvasını ziyarete geldiğinde kendilerinin bizden bir talimatı ve ricası olmuştu. Bulak Çocuk Yuvasına bir oyun salonu ile bina ve çevresinde düzenlemeler yapmamızı istemişlerdi. Oradan yola çıkarak Sevgi Evlerinin yapımına karar verdik. Yaklaşık 2,5 yıl önce inşaatına başlamış olduğumuz Sevgi Evlerinin bugün itibari ile inşaatı bitmiş, iskanı alınmış ve tefrişatı yapılmış olarak çocuklarımızın kalabileceği bir hale gelmiştir. 5 Bloktan oluşan Sevgi Evlerimizde, 50 çocuğumuz kalabilecek durumdadır. Yaptığımız bu evler 3'er katlı villalar olarak bugün Türkiye'de 21. sıradadır. Bugün burada Sevgi Evlerini, Devletimizin temsilcisi olan Sayın Valimize teslim edeceğim" dedi.

Vali Nurullah Çakır ise yaptığı konuşmada Karabük'e böylesine güzel Sevgi Evlerini kazandıran hayırsever işadamı Kamil Güleç ve ailesine teşekkür ederek "Cumhuriyetimizin 86. yıldönümünü kutladığımız bir hafta içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal devlet anlayışına uygun olarak bugünlere gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yavrularımızı soğuk mekanlar yerine, sıcak aile mekanlarına kavuşturmuş olmanın mutluluğunu taşıyoruz. Bize bu hedefi gösteren Başbakanımızın özellikle Safranbolu'yu ziyaretlerinde gündeme getirmiş olduğu böyle bir olgunun, Cumhuriyet kenti Karabük tarafından da doğru algılanmasından gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hayırseverlerimiz bizlere bu binaları teslim ettikten sonra, yavrularımızın ülkemizin geleceğini sahiplenme duygusuyla yetişmesi en önemli prensibimiz olacaktır. Bu anlamda bizlere çok özel görevler düşüyor. Burada yavrularımızın günlük ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında, en kaliteli hizmeti, en iyi eğitimi vererek onlara geleceğe hazırlamak en önemli görevimiz olacaktır" diye kaydetti.

Konuşmaların ardından işadamı Kamil Güleç tarafından evlerin anahtarlarını Vali Nurullah Çakır'a teslim ettikten sonra evler gezildi.

GÜLEÇ SEVGİ EVLERİ ANAHTAR TESLİMİ YAPILDI
GÜLEÇ SEVGİ EVLERİ ANAHTAR TESLİMİ YAPILDI
GÜLEÇ SEVGİ EVLERİ ANAHTAR TESLİMİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 13:05:03
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 11:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burhan IP: 88.255.42.xxx Tarih : 6.11.2009 11:31:05

Allah Razı olsun