18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

'Kıran' operasyonuna dört tutuklama

Safranbolu ilçesinde, Organize Kaçakçılık ve Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen bir operasyonda yakalanıp mahkemeye çıkarılan 19 kişiden 4'ü tutuklandı.


Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince üç aydır yapılan teknik takip sonucunda, suç örgütü kurdukları belirlenen kişilere yönelik iki gün önce yapılan ''Kıran'' adı verilen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 19 kişi savcılıkta sorgulandı.


Çıkar amaçlı organize suç örgütü kurma, örgüte üye olma, tefecilik, yağma, tehdit, zorla çek ve senet imzalatma suçlarına karıştıkları iddia edilen kişilerden 7'si savcılıkça serbest bırakılırken 11'i mahkemeye sevk edildi.


Mahkeme heyeti, sanıklardan Turan G., Yunus G., Murat A. ve Yalçın A.'nın tutuklanmasına, 7 kişinin ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.


Tutuklanarak cezaevine konulan kişilerin hiçbir mal varlıkları olmamasına karşın icra kanalıyla çok sayıda kişiden yaklaşık 350 bin YTL alacağı bulunduğu belirlendi.
Tefecilik yaptıkları iddia edilen kişilerin, alacaklı oldukları kişileri falakaya yatırdıkları, dağa çıkararak tecavüz etmekle tehdit ettikleri ve alacaklı oldukları kadınları fuhuşa zorlamakla korkuttukları iddia edildi.


Operasyonda yakalanan kişilerin ev ve iş yerlerindeki aramalarda, 152 adet imzalı boş senet, 31 adet farklı kişiler adına düzenlenmiş bazıları açık ve bazıları miktarı yazılı toplam 32 bin 620 YTL miktarlı senet, 23 adet değişik kişiler adına düzenlenmiş belgeler, 4 ajanda ve defter, 24 mermi, ruhsatsız bir av tüfeği, 11 adet fişek ele geçirilmişti.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 20:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?