18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kireç sorunu çözüldü

ESKİPAZAR BELEDİYESİNDEN KİREÇ SORUNA ÇÖZÜM

Karabük'ün Eskipazar ilçe Belediyesi tarafından şehir şebekesine kireç oluşumunu engelleyen özel manyetikli sistem yerleştirildiği bildirildi.

Eskipazar Belediyesi suda ki kireç sorunu çözmek için başlattığı çalışmaları noktalandırdı. Eskipazar'da uzun süredir sorun olan sudaki kireç oranını çözmek için 2.5 ay önce üç mahallede çalışma başlatan Eskipazar belediyesi, buralardan alınan olumlu sonuç neticesinde, sudaki kireci çözen manyetik sistemi tüm şehir şebekesi için uyguladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, " Bilindiği gibi kireç üç kimyasalın bir araya gelmesinden oluşuyor. Biz bu bileşimi engellemek sudaki kireç oranını düşürmek amaçlı iki ay önce bir çalışma başlattık. İlk olarak yamanlar. Karşıyaka ve kayabaşı mahallesindeki su şebekesine bu manyetik cihazları yerleştirdik. İki aylık deneme süresince gördük ki suda kireç oluşmuyor. Bu test çalışmasından yola çıkarak, tüm şehir şebekesine manyetik cihaz yerleştirilmesine karar verildi. 5 kilometrelik bir alanda yapılan çalışma ile bu manyetik cihazlar yerleştirildi. Artık halkımız kireçsiz su içecek. Çaydanlıklara kaya gibi bir tabaka oluşmayacak. Suyun lezzeti ve tadı değişecek. Özellikle elektronik ev aletlerinin rezistansları sık sık arıza yapmayacak" dedi.

Maliyet konusunda ise çok ciddi bir rakam da harcama yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dursun Baş, maliyetin faturalara yansıtılacağını, konunun Belediye Meclisinden geçtiğini, Ocak ayından itibaren Eskipazar halkının ton başına 1.6 lira ödeyeceğini de sözlerine ekledi.

ESKİPAZAR BELEDİYESİNDEN KİREÇ SORUNA ÇÖZÜM
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 11:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir IP: 88.239.237.xxx Tarih : 11.11.2009 23:38:32

sayın baskan  sızı tebrık edrım ısteyınce hersey oluyor demekkkı sızden daha cok seyler  beklıyoruz.BASARILAR BASKANIM