18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kireçli su canlarından bezdirdi

Karabük'te içme sularında kireç oranının yüksek çıkması nedeniyle halk perişan. Elektronik ev aletleri ile suyla çalışan cihazları bozulan vatandaşlar tamirlere akın ediyor.
Karasu projesi çerçevesinde 40 yıllık içme suyu hattı ile karşılanan Karabük ve Safranbolu ilçesindeki ev ve iş yerlerinde kullanılan ütü, çaydanlık, şofben gibi cihazlarda kireçlenmeden dolayı arızalar meydana gelmeye başladı. İçme suyundaki sertlik ve kireç oranının yüksek çıkması belediyeyi çare aramaya zorluyor.

Kireçlenmenin yüksek olması nedeniyle vatandaşlar da tamircilere akın ediyor. Özellikle son günlerde ev ve iş yerlerinde su ile kullanılan elektronik cihazları arıza yapan vatandaşlar, tamirciye gittiklerinde kireçlenmiş cihazları ile karşı karşıya kalıyor. Elektronik cihaz tamiri yapan Muzaffer Köse, son zamanlarda arıza nedeniyle çok sayıda cihaz geldiğini ve açıp baktıklarında, rezistanslarının yüksek derece kireçle kaplandığını gördüklerini kaydederek, "Bize tamir için gelen müşterilerimiz ütü, semaver ve şofben gibi cihazlarında ısınma sorunu yaşadıklarını iletiyorlar. Cihazların içini açtığımızda yüksek oranda kireçlenmenin olduğunu görüyoruz" dedi.


Ayrıca geçtiğimiz hafta İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, DSİ. 23. Bölge Müdürlüğü'nden Karasu içme suyundaki sertlik ve kireç oranının yüksek olması nedeniyle yardım istemişti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 21:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali çam IP: 88.226.97.xxx Tarih : 13.12.2007 10:34:55

lütfen artık bu kireç sorununa çözüm bulunuz