18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

'Kirliliğin suçlusu KARDEMİR değil'

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Osman Kılavuz, şehirdeki hava kirliliğinin fabrikadan kaynaklanmadığını söyledi. 

KARDEMİR Genel Müdürü Osman Kılvavuz, Karabük'te yaşanan hava kirliliği nedeniyle fabrikanın suçlanmasının doğru olmadığını ifade ederek, kirlilikte KARDEMİR'in doğrudan bir etkisinin bulunmadığını belirtti. Kılavuz, "Karabük'teki hava kirliliği konusunda KARDEMİR'in bir şekilde suçlanmasını doğru bulmuyorum. Kirlilik KARDEMİR'den kaynaklanmıyor. Biz çevreyi hiç kirletmiyoruz demiyoruz, kirliliğe belli oranda etkimiz olabilir. Ama şehirde yaşanan kirlilikte fabrikanın doğrudan etkisi yok" dedi. 

KARDEMİR çelikhanesiyle yüksek fırınları üzerinde her saat, 2-3 dakikalık bir duman görüldüğünü söyleyen Kılavuz, "Ayrıca bir de kuvvet santarilimiz var. Kuvvet santralimizin bacalarından da çok az toz çıkar. Bunlarla ilgili projeler geliştirdik. Çıkan tozları toplamak için ihale açtık. 2007 yılında bu yöndeki çalışmaları tamamlayarak çelikhanenin üzerinden hiç toz ve duman çıkmamasını sağlayacağız. Yüksek fırınlarla ilgili olarak da toz toplama sistemlerini güçlendirmek ve modernize etmek için ihaleye çıktık. 2007 yılında yüksek fırınlar da tamamlanacak" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 12:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?