18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kitap kampanyası tam gaz

Karabük'te, Denizbank'ın tarım sektöründe başlattığı seferberlik kapsamında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın işbirliği ile yürütülen '1000 Köye 100 Bin Kitap Kampanyası'nın kitapları dağıtıldı.

Kılavuzlar köyünde yapılan törene, Karabük Vali Yardımcısı Mehmet Polat, İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, Tarım Müdürü Muhsin Temel, Deniz Bank Karabük Şube Müdürü Arif Çakır, Denizbank Kuzey AnadoluTarım Bankacılığı Bölge sorumlusu Serkan Aytekin ile bazı daire müdürleri ve köylüler katıldı.

Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, merkeze bağlı Kılavuzlar köyünde düzenlenen törende, bu kampanyanın üreticinin doğru bilgilenmesi açısından çok yararlı olacağını söyledi.

Denizbank'ın dağıttığı kitapların, üreticinin eğitimine katkı sağlayacağını ifade eden Temel, "Bu kampanyada amacımız köylerde tarımsal faaliyetlerde bulunan yetiştiricilerimize bilimsel olarak mekanizasyona bağlı tekniğine uygun tarım ve zirai faaliyetlerinin yapılmasını sağlamak. Bu kampanyanın devamı gelecek. Doğru bilgi kaynağından kullanıldığında insanlığın daha güvenilir bir seviyeye ulaşmasını sağlar. Bu kapsamda, 2009 yılı içinde bakanlığımız 'Güvenli Gıda, Sağlıklı Yaşam Kampanyası' başlattı. Çiftçinin, yani üreticinin eğitilmesi için bu kampanya destek sağlayacak ve gelecekte çok daha faydalı olacağının kanatindeyiz" diye konuştu.

Temel, il genelindeki Kılavuzlar köyü ile Safranbolu, Ovacık, Eflani, Eskipazar ve Yenice ilçelerinde Tarım danışmanı istihdam edilen köylere kitap dağıtımı yapılacağını belirtti.

Denizbank Kuzey Anadolu Bölge sorumlusu Serkan Aytekin de, tarımın ülke ekonomisi için kritik önem taşıdığını belirterek, tarım seferberliğini ve bu kapsamda Tarım Bakanlığı işbirliği çerçevesinde '1000 Köye 100 Bin Kitap Projesi'ni hayata geçirdiklerini vurguladı. Yayımlanan tarımsal içerikli kitaplar ve seçilen köylerdeki zirai danışmanlar aracılığıyla üreticilerin bilgilenmesini sağlayarak, yapılan üretimin daha bilinçli ve daha verimli hale gelmesini hedeflediklerini anlatan Aytekin, proje kapsamında maddi imkanı yeterli olmayan başarılı çiftçi çocuklarına da burs sağlanacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından söz konusu 5 köyün tarım danışmalarına kitapların dağıtımı yapıldı.

Tören verilen ikram ile sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 17:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?