18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kitap kurtları valiyi ziyaret etti

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Ovacuma beldesindeki kütüphaneden en çok kitap alarak okuyan 15 öğrenci, ödül olarak Vali Can Direkçi'yi ziyaret etti.

Öğrenciler, Ovacuma Belediye Başkanı Abdullah Deniz ve Kütüphane Sorumlusu ile birlikte Vali Can Direkçi'yi makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Abdullah Deniz, kütüphaneden çok sayıda öğrenci ve velinin faydalandığını belirterek, eksikliklerin giderilmesi konusunda Vali Can Direkçi'den destek istedi.

Direkçi ise ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Bugün 15 çocuğumuz, diğer arkadaşlarını da temsilen buradalar. Onlar kitap okumayı çok seviyorlar. Biz de onların kitap okuyacak mekanlarını hem artırmak, niteliklerini daha da iyileştirmek, hem de kitap sayısını arzu edilen noktaya taşımak konusundaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ovacuma beldesi bu anlamda örnek bir belde. Gerek Belediye Başkanımız, gerekse İl Kültür ve Turizm Müdürümüz kütüphanenin Ovacuma'da arzu edilen hizmeti istenilen noktaya getirmek için büyük çaba sarf ediyorlar. Kendilerine teşekkür ederiz. Sizlerin kitap okuma konusundaki heyecanınız devam ettiği sürece, inanıyorum ki aranızdan bir çoğunuz kitap yazma durumuna gelecek. Ve sizden sonra gelecek olan arkadaşlarınız, kardeşleriniz de sizin kitaplarınızı okuyacaklar. Onun için sadece okul dönemlerinde değil, okuldan sonra da kitapla olan ilişkilerinizi sıcak tutun. Karabük'te geçtiğimiz yıl başlattığımız proje, okullarımızda özellikle kitap okumanın önemini bir kez daha ön plana çekti. Bu alışkanlığı bir çok öğrencimiz, çocuğumuz pekiştirdi. Hatta bu güzel ortam evlere taşındı. Evde aileleri ile birlikte kitap okuyan çocuklarımız var. Ne kadar çok kitap okursak dünyayı o kadar iyi kavrarız. Sorunlara o kadar yakın dururuz ve çözüm üretiriz. Okuyan insan düşünen insandır, düşünen insan da üreten insandır. Ama, okumuyorsanız düşünmeyi de öğrenemezsiniz, çok kısıtlı günlük hayatta birkaç kelimeyi geçmeyen cümlelerle yetinirsiniz" dedi.

Vali Can Direkçi daha sonra çocuklara isteklerini sordu. Çocuklar, kütüphanedeki kitap sayısının az ve bilgisayarların yetersiz olduğunu söylediler. Vali Can Direkçi, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin'e talimat vererek gerekli incelemenin yapılmasını ve eksiklerin giderilmesini istedi. Ziyaret sonunda Vali Direkçi, öğrencilere kitap hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 16:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?