18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kızılay'dan acil afet deposu

Vali Can Direkçi, Kızılay Derneği Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya ile birlikte, Hamzalar mevkiinde bulunan ve Kızılay tarafından yapılması planlanan Afet Acil Yardım Deposunun yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Kızılay Derneği Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya' dan da bilgiler alan Vali Can Direkçi, inceleme sonrası yaptığı açıklamada,"2004 yılında helikopter pisti olarak yapılması için Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilmiş bir yer. Helikopter pisti Orman Genel Müdürlüğü tarafından başka bir mekana yapıldığı için, buradaki tahsisin kaldırılmasına yönelik biz de 30 Ocak 2008 tarihinde Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne bir yazı yazdık. Aynı zamanda Kızılay'ın böyle projesi nedeni ile de biz Özel İdarede Genel Mecliste bir karar çıkarttık. Bu Afet Yardım Deposu ve Acil durumlarda ve diğer olağan durumlarda kullanılmak üzere bir Helikopter pisti yapmak üzere, Özel İdare ve Kızılay Karabük Şubesi müştereken ortak bir proje haline getirelim dedik.

Bunun içinde 15 Şubat tarihinde biz Defterdarlığa Özel İdare olarak bir yazı yazdık. Dedik ki burayı tahsisi iptal ettikten sonra İl Özel İdaresine tahsisini gerçekleştirip ondan sonra da bu tahsis kapsamında arsa bizden, yapım sizden böyle bir ortak projeyi Kızılay ve Özel İdare birlikte gerçekleştirecek ama daha henüz Maliye Bakanlığından, Orman Genel Müdürlüğüne ait olan tahsis iptali gerçekleşmedi. Onu bekliyoruz. Bugün, yarın İnşallah geldiği zaman İl Özel İdareye tahsisini yapıp, projeye de başlayacağız. Bizim açımızdan bir sorun yok. Sanıyorum İmar yönünden Belediye Başkanlığı ile de görüşüldü. Onlarda yardım edecekler. O zaman bir sorun kalmıyor. Süratle deponun yapımını gerçekleştireceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 10:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?