23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Kızılay'ın kampanyasına destek

KIZILAY'IN ''KUMBARA'' KAMPANYASINA ÖĞRENCİLERDEN DESTEK

Kızılay Genel Merkezi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirilen "Kızılay Kardeş Kulübü Teşkili ve Kızılay Kardeş Kulübü Kumbarası" projesi kapsamında Karabük'te okullara dağıtılan 4 bin 144 Kızılay kumbaraları toplanmaya başlandı.

Türkiye Kızılay Derneği Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya ve Kızılay yetkilileri, "Yaşım Küçük Kalbim Kocaman" ve "Biriktiriyorum, Arkadaşlarıma Okul Yaptırıyorum" sloganları ile yürütülen bu çalışmada Şehit Adem Yavru İlköğretim Okulu'nda kumbara teslim töreni gerçekleştirdi.

Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya, "kampanya kapsamında 20 okulda dağıttıkları 4 bin 144 kumbarayı toplamaya başladık" dedi. Ulukaya, Şehit Adem Yavru İlköğretim Okulu'ndaki kumbaraların teslim töreninde yaptığı açıklamada, öğrencilerin harçlıklarından artırarak kumbaralarda biriktirdikleri paraların okul yapımında kullanılacağını belirterek, "Kampanya çerçevesinde öğrencilere iki ay önce kumbara dağıttık. Bugün kumbaraları toplamaya başladık ve acil nereye okul lazımsa oraya okul yapımı

için bu para gönderilecek. Yapılacak okullarda öğrencilerin katkısı olacak. Çocuklarımız harçlıklarından artırarak ya da harçlıklarının tamamını bu kampanya kapsamında dağıtılan kumbaralarda topladı. Biriken paraları Milli Eğitim Bakanlığı'na 'nerede okul ihtiyacı var?' diye soracağız. Okul ihtiyacı olan yerleri belirledikten sonra kura çekimiyle okulların yaptırılacağı yerleri belirleyeceğiz"

Okulda düzenlenen kumbara teslim töreninde ayrıca Mehmet Ulukaya tarafından veli ve öğretmenlere Kızılay'ın görevleri ve çalışması hakkında slayt eşliğinde bilgi verildi.

Törende ayrıca öğretmenler ve öğrenci velileri tarafından kan bağışında bulunuldu. Okulda açılan kumbaralardan 128 TL 10 kuruş çıktı.

KIZILAY'IN ''KUMBARA'' KAMPANYASINA ÖĞRENCİLERDEN DESTEK
KIZILAY'IN ''KUMBARA'' KAMPANYASINA ÖĞRENCİLERDEN DESTEK
KIZILAY'IN ''KUMBARA'' KAMPANYASINA ÖĞRENCİLERDEN DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 17:55:02
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 13:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?