18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kızlar futbolda iddialı

Karabük'ün Cumayanı köyünde ilköğretim okulunda kurulun futbol takımında top koşturan kızların hedefi Türkiye şampiyonu olmak.


Mart ayında başlayacak Okullararası Kız Futbol Turnuvası için çalışmalarını okulun bahçesinde sürdüren Cumayanı İlköğretim Okulu öğrencileri, maçlara çıkacak formaları dahi olmadığını belirterek, yetkilerden destek istediler. 15 yaşına gelen kızların evlendirildiği köyde futbola merak saran kız öğrenciler, hem evlenmekten kurtulmak hem de spor lisesine gitmek için kıyasıya mücadele veriyor. Okulun bahçesinde parke beton üzerinde öğretmenleri Gökhan Berat'ın yönetiminde 2 yıldır maçlara hazırlanan kızlar,
geçici olarak buldukları forma ile çalışma yapıyor.
3 yıllık proje olarak bu işe başladıklarını söyleyen öğretmen Gökhan Berat, "Turnuvalara girmeden önce ilk yılımız kız öğrencilerimizi futbola hazırlayarak geçti. İkinci yılımızda ise turnuvalara katılarak Karabük'te şampiyon olup, daha sonra Türkiye şampiyonluğunu hedefliyoruz. En önemlisi olan 3. basamakta kızlarımızı Ovacık Spor Lisesi'ne göndermek. Cumayanı köyünde kızları okutmakta sıkıntı oluyordu. Bu köyde kızlara bakış açısı biraz farklı eğitim alanında. Kız öğrencileri futbola başlattığımız zaman dahi aileler karşı çıkmaya başladı, ancak kızlarının azimli olduğunu görünce onlar da gelip idmanları izlemeye başladı" dedi.
Kız futbol takımı olarak malzeme sıkıntısı çektiklerini söyleyen Berat, "Futbol topu, krampon gibi bazı ihtiyaçları kendi imkanlarım ile buldum. Forma ve eşofman sıkıntımız var. Birkaç girişimde bulunduk ama bir türlü bulamadım. Sadece forma ve eşofman sıkıntımız var. Onu karşılayamadık" diye konuştu.


Yaşları 12-14 arasında değişen kız futbol takımının oyuncuları ise, tek hedeflerinin Mart ayında başlayacak turnuvada il şampiyonu olup Türkiye şampiyonluğuna gitmek olduğunu söylediler. Forma ve eşofman sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren kız öğrenciler, eğitimlerini daha sonra Ovacık Spor Lisesi'nde devam ettirmek istediklerini kaydettiler.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 19:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülay kızılca IP: 88.245.204.xxx Tarih : 21.02.2009 21:40:47

gökhan öğretmeni özverilerinden dolayı kutluyorum umarım bu tüm öğretmenlere örnek olur.teşekkürler gökhan berat,teşekkürler cumayanı kız futbol takımı