18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kızlar Karabük Futbol Şenliği

UEFA'nın büyük önem verdiği ve kulüplere kriter olarak zorunlu hale getirdiği Grassroots Projesi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ortaklaşa yürütülen Grossroots Kızlar Karabük Futbol Şenliği başladı.


Grossroots Kızlar Karabük Futbol Şenliği'nde Esentepe, Safranbolu Emek, Kazım Karabekir, Mimar Sinan, Yenice Şirinköy ve Cumayanı Köyü İlköğretim Okulu mücadele ediyor.

Turnuvada takımlar 9'ar futbolcuyla mücadele ederken, müsabakalar 20'şer dakikalık iki devre halinde oynanıyor.

Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü Onur Sahası'nda yapılan maçlarda kız öğrenciler yağmur ve soğuğa aldırış etmeden futbol oynadılar. Kız öğrencilerin futbol heyecanı, yağmur nedeniyle çamur deryası haline gelen sahada çileye dönüştü.

İlk gün yapılan müsabakalarda Esentepe İlköğretim Okulu, Cumayanı Köyü İlköğretim Okulu'nu 6-2, Safranbolu Emek İlköğretim Okulu da Mimar Sinan'ı penaltı atışları sonunda 5-4 yendi.


Ovacık Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve Futbol İl Koordinatörü Oğuz Özer, UEFA'nın büyük önem verdiği ve kulüplere kriter olarak zorunlu hale getirdiği Grassroots Projesi çerçevesinde Karabük'te düzenledikleri Kızlar Karabük Futbol Şenliği'ne genç kızlardan takım oluşturamadıklarını belirtti.

Özer, "MEB ve TFF tarafından desteklenen bu proje kapsamında ilköğretim çağındaki 6 okuldan takım oluşturduk. Bu hafta ilk maçlarımızı yapmaya başladık ve haftaya da devem edecek. Burada amaç futbolu ülke genelinde yaygınlaştırmak. Programı önceden yaptığımız için bugün hava şartlarının kötü olmasına rağmen minik öğrencilerimiz futbol oynamaya çalıştılar. Şartlar ağır olsa da öğrencilerimiz güzel bir mücadele ediyor.

Proje kapsamında çocuklara, futbol bilgisi ve becerilerini geliştirmek, oyun sevgisini ve fair-play ruhunu aşılamak, oyun kurallarını öğretmek, sosyal gelişimlerini desteklemek, duygularını kontrol etmelerini sağlamak gibi programlar da uygulanıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 14:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selin soysuz IP: 212.175.112.xxx Tarih : 3.12.2007 11:25:28

berbat çünkü 5-4 mimar sinan yendiiii.