18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kömür yardımına devam...

Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Üngören, kömür yardımlarının sürdüğünü söyledi.

Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Erdal Üngören, kömür yardımlarının sürdüğünü belirterek, 2 bin ton kömür dağıtıldığını söyledi.

Bu yıl 3 bin 500 ton kömür dağıtacaklarını kaydeden Üngören, "Bu yıl iki bayramı bir arada kutladık. Şuana kadar Karabük'te ilimiz genelinde ve merkeze bağlı köylerde 2 bin ton kömür dağıtıldı. Hedefimiz ve Bakanlığımızdan istediğimiz geçen yıl olduğu kadarıyla bu yılda aynı 3 bin 500 tondur. Dolayısıyla 1 Kasım'dan itibaren geri kalan bin 500 ton kömürde gelmiş ve dağıtılmaya başlanacak. Biz şuana kadar geçen sene kömür almış 3294 sayılı kanuna göre tüm ailelerimize kömür verdik. Merkeze bağlı diğer köylerde dağıtımlar yaptık. Bundan sonra vereceğimiz bin 500 ton kömürde bize yeni yapılan başvurulardır. Kömürümüz 10 vagon şeklinde Zonguldak'tan geliyor. Her sefer 250 ton civarında kömür oluyor. Biz geldiğinden itibaren kömür dağıtımını yapıyoruz. Haftada 250 ton aldığımız düşünürsek Kasım ayının ortalarına doğru kömür dağıtımını bitirmiş olacağız. Ailelerimize 55'er torba bazında kömür veriyoruz. Bayram yardımlarını, eğitim yardımlarını yaptık, son iki ayda vakfımızdan hane sayısı bin 500'ün üzerindedir. Hanelerimize gelir durumuna göre inceliyoruz. Arife günü bize müracaat eden vatandaşlarımızın yardımlarını bugün itibariyle çıkarmış olacağız. Bundan sonraki hedefimiz aylık olarak bakanlığımızın yardım miktarını en muhtaçtan başlayarak dağıtmaya çalışacağız" dedi.

Bakanlık tarafından başlatılmış olan tüp Bebek yardımı hakkında da bilgi veren Üngören, "Bakanlığımız hastanelerle irtibata geçti ve tüp Bebek uygulamasına başlamıştır. Maddi durumu yeterli olmayan, yeşil kartlı vatandaşlarımız ya da gelir tespitinde G0 olarak tabir ettiğimiz pirimi devlet tarafından ödenen 23 ve 39 yaşlarında ise, bu haktan faydalanabilirler. Bu haktan yararlanmaları için bir sağlık kuruluşundan son üç yılda normal tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olamadığına dair bir belge getirmek durumundalar. Karabük merkez için bize verilen kontenjan 3'dür. Şuana kadar bir vatandaşımız bize başvuru yaptı. Başvuru değerlendirilecektir" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2012 Çarşamba 13:27:50
Güncelleme :31 Ekim 2012 Çarşamba 13:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?