18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Konuşma özürlü kişiyi kene ısırdı

Karabük'te, kene vakasından dolayı durumu ağır olan bir kişi Ankara'ya sevk edilirken bir kişi de Karabük Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


Eflani ilçesinde, kene ısırması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı şüphesiyle iki kişi hastaneye kaldırıldı.


Eflani ilçesine bağlı Güngören köyünde ikamet eden Emin Ö., 20 gün önce hayvanları otlattığı sırada vücuduna yapışan keneyi kendi imkanlarıyla çıkarttı. Bir süre sonra yüksek ateşten dolayı sağlık ocağına başvuran Emin Ö. (60), vücuduna yapışan keneyi çıkarttığını söylemesi üzerine Karabük Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Yine aynı ilçeye bağlı Kutluören köyünde konuşma özürlü olduğu için kene ısırdığını söyleyemeyen bir kişi de sağlık durumunun ağır olması nedeniyle Ankara'ya sevk edildi. Yaklaşık bir hafta önce ahırdaki hayvanların yanında iken vücuduna yapışan keneyi kendi imkanlarıyla çıkaran Turan Ünlü (25) de bir süre sonra yüksek ateş ve kanama meydana geldi. Konuşma özürlü olduğu için kene ısırdığını söyleyemeyen genç durumunun ağırlaşması üzerine yakınları tarafından Eflani Sağlık Ocağı'na getirildi.

Burada yapılan tahlillerin yüksek çıkmasının ardından Karabük Şirinevler Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ünlü, buradan da acil olarak Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Gencin babası İbrahim Ünlü, "Kene ısırmış ve kendisi keneyi çıkarmış. Konuşma özürlü olduğu için bize de söylemedi" dedi.


Geçen yıl Karabük'te, 6 bin 578 kişi kene ısırmasından dolayı hastane ve sağlık ocaklarına başvurmuştu. Hastanelere yatırılan 86 kişi de pozitif, 20 kişi de ise negatif çıkan KKKA hastalığından 44 vakanın geldiği Eflani ilçesinde ise sekiz kişi hayatını kaybetmişti.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 20:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?