18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

KÖY-DES Genel kurulu toplandı

Karabük'te her yıl yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği Merkez İlçe (KÖY-DES) Genel Kurulu, Vali Nurullah Çakır, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, İl Genel Meclis üyeleri ve köy muhtarlarının katılımı ile Valilik toplantı salonunda yapıldı.


Toplantının başında 2008 yılı faaliyetleri ve 2009 yılında yapılacak çalışmalar ile ilgili geniş bir değerlendirme gerçekleştirildi. Daha sonra toplantının gündeminde yer alan seçim maddesinde ise Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Kemik ve İl Genel Meclis üyesi Burhan Gümüş birer söz alarak kış mevsimi olması sebebiyle ve yeni sezona 4 ay gibi bir süre olduğu göz önüne alınarak eski yönetimin devam etmesi yönünde görüş beyan ettiler.


Bu konuşmalar üzerine yapılan gizli oylama sonucu Baha Başçelik Başkanlığında ki yönetime mevcut yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kasapoğlu, Cihan Saraç, Sabri Yıldırım ve Halil Sertkaya'nın 4 ay süreyle devam etmeleri yönünde karar alındı.
Bu karardan sonra Vali Yardımcısı ve aynı zamanda KÖY-DES Yönetim Kurulu Başkanı olan Baha Başçelik kısa bir konuşma yaparak, "İl Genel Meclisi başta olmak üzere, yöneticilere, Köy muhtarlarına yani kısaca bugüne kadar ki KÖY-DES çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umuyorum 2009 yılında da başarılı bir çalışma çıkarılarak yarım kalmış hizmetlerimizi tamamlarız" dedi.
Vali Nurullah Çakır ise, KÖY-DES'in önemine değinerek yaptığı değerlendirmede, "Bilindiği gibi yerel yönetimlerin en fedakar organları köy muhtarlarımızdır. 2005 yılından buyana hükümetimiz köylerimizin sorunlarını Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığı ile çözmektedir. 2005-2006-2007 ve 2008 yıllarında Özel İdare kaynaklarıyla alt yapı hizmetleri sunuldu. İlimiz olarak biz Türkiye genelindeki böyle bir yatırım hizmetlerinden ve destekten maddi olarak üzerimize düşen payı aldık. Tabi yeni İl oluşumuzun verdiği dezavantajlarla birlikte en güzel hizmetler verilmeye çalışıldı. 2005 yılında başlatılan Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. İhtiyaçlarımız elbette ki bitmez, çünkü günden güne gelişen bir toplumuz. Düne göre her geçen gün güçlenerek, güçlü bir Türkiye'nin köyleri, kentleri olarak yolumuza devam etmek durumundayız. Emeği geçen Köy Muhtarlarımıza, İl Genel Meclis Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da başarılı çalışmalar yapılacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 16:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?