18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Köylere, bakandan müjdeli haber

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ’’Bu yıl bütçeden TÜBİTAK’a 450 milyon YTL (450 trilyon lira) araştırma ve geliştirme için para ayırdık’’ dedi.

Bakan Şahin, ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere geldiği Karabük’te, Mehmet Vergili Fen Lisesi ile Vakıflar Bankası’nın yaptıracağı lisenin temel atma töreninde vatandaşlara, Türkiye’nin iyi yolda olduğunu ve sorunları çözmeye devam ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğine işaret eden Şahin, ’’ABD’deki işsizlik oranı yüzde 8.8, AB ülkelerinde yüzde 8, Türkiye’de ise bu yüzde 10.3’tür. Dolayısıyla işsizliği birden çözmek mümkün değildir. Ama biz azimli ve kararlıyız. Ülkemizde yatırım seferberliği başlattık. Türkiye yüzde 9.9 büyüdü, bunun yüzde 90’ı makine teçhizat alımıdır. Bu da olumlu yönde üretime yansıyacaktır. Dünyada söz sahibi olabilmek için eğitimli toplum olmaya, üniversitelerimizin de bilim ve teknolojiyi üreten mekanlar haline gelmesini sağlamaya mecburuz. Bu yıl bütçeden TÜBİTAK’a 450 milyon YTL araştırma ve geliştirme için para ayırdık. Bu bir önceki yıla göre yüzde 276 artış demektir. Çünkü, Türkiye’nin kalkınması için eğitime önem vermenin yanı sıra araştırmaya ve geliştirmeye daha çok para ayırmak durumundayız. Ancak, geçmişte araştırmaya ve geliştirmeye destek vermemişiz. Biz bunu kırmaya başladık’’ dedi.

Şahin, hükümetlerinin 2005’i köylere hizmet götürme yılı olarak gördüğünü, Karabük ve ilçelerinde de su ve yolu olmayan köy kalmayacağını belirterek, suyu ve yolu olmayan köy olmasının bu çağda ayıp olduğunu kaydetti.

Diğer yandan Vakıflar Bankası ve Vakıf Emeklilik tarafından yaptırılan ve ’Mehmet Ali Şahin’ isminin verilmesi planlanan lisenin isminin ’Zübeyde Hanım’ lisesi olarak değiştirilmesini isteyen Şahin, "Ben sağlığımda hiçbir yere ismimin verilmesini istemem. Bu tür şeylere siyasi rant elde etmek olarak değerlendirdiğimden, ismin değiştirilmesini istememi mazur görün" dedi.

Bakan Şahin, her iki lisenin temelini attıktan sonra Kardemir A.Ş.’ye geçerek, burada Kardemir, Çelsantaş A.Ş. ve Ahmet Yolbulan tarafından yaptırılacak olan mühendislik fakültesinin ve spor kompleksinin protokolünü imzaladı.

Bakan Şahin, bugün 3 ilçe ve 1 belde ziyaretinden sonra Ankara’ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 22:38:11
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 14:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?