22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Köylerle ulaşım sağlanamıyor

KARABÜK'TE KAR YAĞIŞI

Karabük'e yılın ilk karı düştü. Gece yarısı bastıran kar yağışı sonrası Karabük'te, 85 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte dün gece yarısı başlayan kar aralıklarla devam ediyor. Karabük'te, yağan kar sonrası 85 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili İsmail Kökçü, "Kent merkezi ve ilçelerimizde dün gece bastıran kar yağışı sonrası bin 100 kilometre uzunluğunda 85 köy yolumuz ulaşıma kapandı. Köy yollarını ulaşıma açmak için 8 greyderimiz çalışmalara başladı. Şuan merkez 12, Eflani 17, Eskipazar 22, Ovacık 20, Safranbolu 10 ve Yenice 4 olmak üzere toplam 85 köy yolu ulaşıma kapandı" dedi.

Öte yandan, Karabük'ün tarihi ve turistik ilçesi Safranbolu'da da kar yağışı etkili olurken, Eski Çarşı bölgesindeki tarihi konaklar karla birlikte ayrı bir güzellik oluşturdu. 18. ve 19. yüzyıllardan kalma Osmanlı ahşap mimarisinin en güzel örneklerinin sergilendiği Safranbolu konakları beyaza büründü. Aralıklarla devam eden kar yağışı Safranbolu'daki tarihi konaklara ayrı bir güzellik verdi.

Diğer yandan, kar yağışı karayollarında da etkili oluyor. Karabük-Bartın karayolu ile Karabük-Gerede karayolunda Karayolları ekipleri tarafından tuzlama çalışmaları devam ediyor.

KARABÜK'TE KAR YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 12:48:04
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 13:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?