18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Köylü pazarı sorunu çözülüyor

Çevre köylerden gelerek Cuma pazarında tezgah açan köylü pazarı esnafları yerlerin darlığı ile ilgili şikayetlerini Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye iletti.

Tabura kadar gelen köylü pazarı esnafını dinleyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Siz rahat olun sorunlarını çözeceğiz. Bunun için buraya kadar gelmenize gerek yoktu. Pazara gelip şikayetlerinizi dinleyeceğim” diyerek çikolata ikramında bulundu.

Daha sonra Başkanın sorunu çözeceğine dair söz vermesi üzerine tekrar Pazar yerine dönen Köylü Pazarındaki pazarcılar Başkanın Pazar yerine gelmesi ile birlikte şikayetlerini dile getirdiler.

Tezgah açtıkları yerin darlığı nedeniyle mallarını sergileyemediklerini söyleyen esnaflara Başkan Vergili, daha önce 169 olan köylü pazarındaki esnafın sayının 209 olması nedeniyle böyle bir sorunla karşı karşıya kalındığını belirterek, bunun için de düzenlemenin yeniden yapılması için Zabıta Müdürü Sedat Köse’ye talimat verdi.

Bütün düzenlemenin pazarcı esnafının rahat etmesi için yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Rafet Vergili “Sadece buranın ışıklandırılması için 50 bin lira para harcadık. Eski hali ile yeni halini karşılaştırın. Diğer pazar yerlerinin düzenlenmesi için de çalışmaları sürdürüyoruz. Yıl sonuna kadar bütün Pazar yerlerini düzenleme işini tamamlayacağız” dedi.

Ayrıca köylü pazarındaki bir pazarcının sonradan burada tezgah kuran pazarcıların çıkarılmasını istemesine Belediye Başkanı Rafet Vergili, sert tepki göstererek, hiç kimsenin çıkarılmayacağını söyledi.

Pazarcı esnafı ile çay da içen Başkan Vergili Cuma Pazarında bulunan Tuvaletin kötü görünümünde olduğunu ve akşam erken saatlerde kapandığı şeklinde gelen şikayetleri de dinleyerek yine Zabıta Müdürü Sedat Köse’ye tuvaletlerin gece 24’e kadar açık tutulması ve Pazar harici kapatılması konusunda talimat verdi.

Öte yandan pazarcı esnafı Pazar yerlerinde yapılan düzenlemeden son derece memnun olduklarını ifade ederlerken, Başkan Vergili’ye teşekkür ettiler ve çeşitli ikramlarda bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 13:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?